Top 7 gezonde ontbijtjes


Het ontbijt is voor mij de belangrijkste maaltijd van de dag. Vaak denken mensen dat brood het enige voedingsmiddel is waar je mee kan ontbijten, maar dat is natuurlijk niet zo. Op mijn Instagram deel ik dan ook zo af een toe mijn ontbijt. Hieronder heb ik een paar gezonde ontbijtjes geplaatst die jij ook makkelijk zou kunnen maken!

 

image1. Havermoutpap is zo gemaakt. Ik gebruik meestal vier eetlepels havermout en meng dat met 170 ml kokend water. Laat het mengsel dan nog even een minuutje koken. Daarna voeg je er een handvol bevroren frambozen doorheen. Dat maakt het wat zoeter. Daar bovenop heb ik het afgemaakt met stukjes perziken en kersen. Dit is echt makkelijk, gezond en vullend!

 

image

2.  Deze gezonde American pancakes zijn echt geweldig! Ik houd er echt van om te ontbijten met iets koolhydraatrijk, maar het moet ook wel gezond zijn. Deze pannenkoeken bestaan uit speltmeel en Griekse yoghurt. Het recept kan je vinden als je op American pancakes drukt! Het is heel makkelijk en vooral lekker met lekker veel fruit!

image

3. Deze bananenbrood is gewoon heel lekker. Je ontbijt eigenlijk met een stuk cake! Je kan het eten met een beetje boter op de cake of met een laag fruit. Maar je kan het ook gewoon zonder laagje eten! Ik vind dit echt een aanrader. Het recept van deze gezonde bananenbrood vind je hier> bananenbrood. Ik zou het gewoon een keer proberen!

 

image

 

4. Tijdens het sporten kreeg ik een tip van een vriendin, om eens twarog te proberen voor of na het trainen. Twarog is een Poolse kaas, die een beetje smaakt naar hele volle yoghurt. Toch vind ik dit iets lekkerder. Het is heel lekker om te combineren met heel veel fruit! Ik gebruikte 200 gram twarog, een paar aardbeien, blauwe bessen en druiven. Zelf kan je alle soorten fruit aan jouw twarog toevoegen.

image

5. Deze crackers zijn heel lekker om mee te ontbijten. Deze vullen de maag lekker goed en zijn vooral lekker met een laagje roomkaas. Je hebt in principe maar twee ingrediënten nodig. Hier vind je het recept > Lijnzaad crackers

image

6. Dit is eigenlijk m’n favoriet. Dit zijn de overnight oats die ik heel vaak maak. Dit maak je alvast klaar voordat je gaat slapen. Het heeft namelijk een paar uur nodig om alles goed op te nemen.  Je doet 4 eetlepels havermout in een kom en voegt er 4 in kleine stukjes gesneden dadels aan toe. Dan voeg je er ook nog de amandelmelk aan toe. Meestal stop ik wanneer al m’n havermout ‘verdronken’ is. Dus wanneer de havermout ondergedompeld is in de amandelmelk. Het kommetje bedek je en stop je een nacht in de koelkast. De volgende dag voeg je er nog stukjes fruit aan toe en voilà jouw ontbijtje is helemaal klaar!

image

7. Dit is ook een simpel ontbijtje. Het ontbijt bestaat uit vier eetlepels havermout en 170 ml water. Deze kook je even goed in een pan, totdat je een papje hebt. Daarna heb ik er suikervrije chocola aan toegevoegd van Body & Fit. Ik hou van chocola, wie niet eigenlijk…. Maar goed. dat heb ik dus toegevoegd aan dit ontbijtje en het wordt nog lekkerder in combinatie met vijgen. In een woord HEERLIJK!!

Dit waren de 7 ontbijtjes die lekker en gemakkelijk te maken zijn. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om te ontbijten met iets anders dan brood. Havermout vindt ik het makkelijkste en lekkerste substituut voor brood. Natuurlijk kan je ook veel yoghurt of kwark eten met fruit.

Heb jij nog meer leuke ontbijt ideeën, dan mag je dat natuurlijk altijd hieronder delen!

-Xx N-

 

 


 

    

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*