Carrot cake recept met roomkaastopping

Snel naar recept

Eigenlijk is het best grappig dat iemand ooit bedacht heeft om wortels te mengen met deeg en daarvan een zoete cake van te maken. Het is op dit moment echt onmisbaar en ik heb het idee dat het steeds meer gegeten wordt. Vooral tijdens de herfst zie ik het overal op poppen op mijn Instagram feed. Dit carrot cake recept met roomkaastopping is suikervrij en erg lekker om te serveren. Het enige nadeel is dat de hele cake opgegeten moet zijn voordat ik ervan af kan blijven.

Gezondere variant

Zo af en toe wil je wat lekkers eten, en daar mag je echt lekker van genieten. Voor balans kies ik voor lekkere en ‘gezonde’ recepten. Deze carrot cake bestaat uit een laag in plaats van meerderen. Dit heb ik bewust gedaan omdat je van een een-laags taart ook lekker kunt genieten. Van een taart met meer lagen, eet je uiteindelijk ook meer.

De carrot cake heb je in verschillende soorten en smaken. Het is belangrijk dat de cake niet te droog is en de combinatie en de topping moet de taart helemaal afmaken! Het was een beetje gedoe om het goede recept in elkaar te flansen, maar met wat uitproberen, is dit ervan geworden. De aanhouder wint altijd!

Suikervrije carrot cake

Ik vind het heerlijk en eigenlijk ben ik ook een beetje fan van mijn eigen cake! Maar omdat ik wil minderen met suiker, heb ik een suikervrije wortel taart gemaakt. De smaak is heerlijk en het is niet eens zo heel erg om een groot stuk te eten. Wel heb ik de topping gewoon met suiker gemaakt, dit kan je overslaan mocht je echt een strikt dieet hebben. Anders moet je het echt even proberen, want yolo.

Hopelijk ga jij aan de slag of tip je iemand anders om dit te maken. Ik vind het een van de lekkerste cakes die ik ooit heb gemaakt samen met de Citroen cake.

De springvorm die ik gebruikt heb:

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*