Recept: Heerlijke zelfgemaakte kikkererwtenburger

Snel naar recept

In de Arabische keuken wordt er veel gebruik gemaakt van kikkererwten. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van peulvruchten zoals linzen en kikkererwten. Laten we nou een heel goed recept hebben met kikkererwten. Op dit moment worden vegetarische hamburgers steeds populairder. Iedereen geeft er zo zijn eigen draai aan. Toen ik dit bericht schreef in 2015 gebeurde er wel wat aan vega dingen maar dat is de laatste tijd echt ontploft. Ik was dus een soort trendsetter met dit recept van de kikkererwtenburger.  Tegenwoordig vind je burgers gemaakt van alle soorten groenten die je maar kan bedenken.

Dat maakt het ook extra leuk dat ik in 2015 dit bericht heb zitten tikken. De burger heb ik al heel lang niet meer gemaakt, maar is zeker wel een aanrader. Kikkererwten zijn namelijk heel erg goedkoop en het gerecht is niet zo moeilijk.

Omdat ik graag iets met kikkererwten wilde maken maar niet echt alle ingrediënten in huis had om falafel te maken, heb ik een vegetarische kikkererwtenburger gemaakt. Met als basis-ingrediënt de kikkererwten. Ik heb dus een iets andere twist aan falafel gegeven, eigenlijk heb ik gewoon een vegaburger gemaakt. Als je van kikkererwten houdt is dit heerlijk!

Heb jij al trek? Ik wel! Veel succes met het maken van dit recept van de kikkererwtenburger ervan en eet smakelijk alvast!

FALAfelburger ver afstand

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*