Carrot cake recept met roomkaastopping

Een stuk carrot cake vindt iedereen op zijn tijd wel lekker. Eigenlijk is het best een vreemd fenomeen. Er is dus ooit iemand geweest die het een leuk idee vond om groenten te mengen met deeg om daarvan een cake te maken. Wortel is natuurlijk wel zoet dus ik snap wel waar het idee vandaan komt. Maar toch is het grappig dat het zo is ontstaan.

De carrot cake

Zo af en toe wil je wat lekkers eten, zonder mega veel spijt te hebben.Ik heb dit keer een carrot cake gemaakt die maar een laag bevat. Ik vond het niet zo nodig om te stapelen of lagen te creëren. Vaak is zo een grote taart heel snel calorierijk en houd ik veel te veel over. Dat wilde ik dit keer een beetje vermijden.

De carrot cake heb je in verschillende soorten en smaken. Het is belangrijk dat de cake niet te droog is en de combinatie en de topping moet de taart helemaal afmaken! Het was een beetje gedoe om het goede recept in elkaar te flansen, maar met wat uitproberen, is dit ervan geworden. De aanhouder wint altijd!

Semi-gezonde taart

Ik vind het heerlijk en eigenlijk ben ik ook een beetje fan van mijn eigen cake! Sounds weird… Maar omdat ik wil minderen met suiker, heb ik een suikervrije wortel taart gemaakt. De smaak is heerlijk en het is niet eens zo heel erg om een groot stuk te eten. Wel heb ik de topping gewoon met suiker gemaakt, dit kan je overslaan mocht je echt een strikt dieet hebben. Anders moet je het echt even proberen, want yolo.

[amd-zlrecipe-recipe:12]

Hopelijk ga jij aan de slag of tip je iemand anders om dit te maken. Ik vind het een van de lekkerste cakes die ik ooit heb gemaakt samen met de Citroen cake.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*