RECEPT: Vegan Dadeltaart

Snel naar recept

Als het om eten gaat, houd ik ervan om van alles uit te proberen. Dat zorgt er wel voor dat ik steeds bewuster ben in wat ik eet. Een tijdje terug heb ik een heleboel vegan baksels uitgeprobeerd om te laten zien dat het ook mogelijk is om zonder dierlijke producten te kunnen bakken. De vegan dadeltaart is een recept die ik heel graag met je wil delen!

Dadels associeer ik met Ramadan, met bruiloften en andere vrolijke gelegenheden. Bij ons wordt het ook veel gebruikt in heerlijke koeken en andere lekkernijen. Als mensen aangeven nog nooit een dadel te hebben geproefd, blijf ik geshockeerd. Ik blijf het raar vinden.

Toen ik mijn eerste dadeltaart op had, was ik echt superblij. De smaak was heerlijk en niet te heftig. Ook zag ik dat er stukjes biscuit tussen zaten. Een soort arretjestaart. Dus het was niet moelijk om het zelf te maken. Na een paar dadeltaarten te maken op dezelfde manier als Bagels en Beans dat deed, probeerde ik even wat anders. Ik wilde mijn dadeltaart vegan hebben. Tegenwoordig is iedereen wat bewuster bezig met vegan zijn, ik dus ook.

De eerste try-out van het nieuwe vegan recept van de dadeltaart was direct succesvol. Heel erg fijn omdat ik niet De taart smaakte erg lekker en je kan het niet eens van de “echte” onderscheiden.

Op zoek naar andere vegan cakes, dan heb ik er een paar voor je! De citroencake en de brownie!

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*