Overnight Oatmeal in een glas

Gevarieerd ontbijten is belangrijk. Soms neem ik een boterham met pindakaas en soms yoghurt met fruit. Maar heel af en toe maak ik ook een overnight oatmeal in een glas. ‘Overnight oatmeal’ is een ontbijt dat je een nacht van tevoren al klaar maakt. Het ontbijt bestaat voornamelijk uit, je raadt het al, havermout.

Ingrediënten :

  • 3 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 5 dadels
  • handjevol blauwe bessen
  • 160 ml melk

Oathmeal

Doe eerst de droge ingrediënten in een glas of kom. Begin met een laag havermout, dan een laag met chiazaadjes. De dadels snijd je in kleine stukjes. Die voeg je er ook aan toe, samen met wat blauwe bessen.   Blauwe bessen vind ik persoonlijk heel lekker, maar je kan natuurlijk ook voor ander fruit kiezen. Als laatst schenk je de melk in het glas.

 

 

Oathmeal1

 

Je mag alles door elkaar roeren, zodat alle smaken goed door elkaar gaan. Maar je kan het ook gewoon zo laten staan, zoals ik dat heb gedaan. Bedek het glas of de kom met plastic folie of aluminium folie en doe het in de koelkast. Laat het een nachtje staan.

De volgende ochtend zijn alle smaken goed in elkaar getrokken en kan je jouw eigen oatmeal ontbijt nuttigen! Door de dadels heb je een lekker zoet ontbijt waar je veel energie uit kunt halen.

Veel plezier bij het maken en bij het eten van dit heerlijke ontbijtje!

-Xx N-

 

 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*