De zoete Markthal in Rotterdam

Afgelopen zaterdag was ik in Rotterdam en natuurlijk hebben we de Markthal bezocht! We zijn met de trein ernaartoe gegaan, dus we stopten bij het station Rotterdam Blaak. Als je daar uitstapt en naar de uitgang loopt zie je rechtsachter je de enige echte Markthal. De Markthal is in 2014 geopend. Het ziet er heel mooi uit en het is echt een super groot gebouw.

Het is een grote ‘food-markt’ waar veel verschillende ondernemers hun producten verkopen. Je vindt er onder andere verschillende tappas winkeltjes, bakkers, een donutkraam en een smoothiebar. Eten van over de hele wereld is daar te vinden. De bezoekers zijn een mooie mix van mensen die allemaal van eten houden. Dit artikel bevat vooral informatie over de kraampjes die zoete producten verkopen. 🙂

Een van de kleurrijke winkeltjes was de Donut Express. Zij hebben ook een eigen site waar je hun producten kan vinden als je meer wil zien. Ik stond daar als een klein meisje voor de donut-kraam. De roze muren waren zo fascinerend en het assortiment zo mooi dat ik foto’s moest maken van de verschillende donuts die zij hadden liggen. Voor 1 euro heb je al een gesuikerde donut. Maar wij moesten en zouden de roze nemen… Die roze donuts doen me altijd denken aan the Simpsons movie en daarom kies ik altijd voor de roze. Leuke reden hè.

donuts

In de buurt van de in- en uitgang staat een kraampje dat poffertjes, churros, wafels en nog meer dingetjes verkoopt. Veel zoete en lekkere dingen dus. Wij zijn heel erg ongezond geweest, want we hebben ook nog churros en poffertjes gehaald. Natuurlijk had ik poffertjes met aardbeien gehaald. Om die balans tussen gezond en ongezond erin te houden! 😉

aardbeien en lekkere poffertjes

En dit waren de churros. Ik vond deze echt veel lekkerder dan de vele churros die ik eerder in mijn leven gegeten had. De kans is groot dat ook jij snel vol zit als je deze portie op hebt, dus weet waar je aan begint!

chuross

Ook kwamen we een winkeltje tegen dat allemaal appels verkocht met een laag chocola. Ik kreeg toen een beetje een nostalgisch gevoel, want vroeger maakten we (mijn zusjes en ik) dat altijd met mijn moeder. We  waren toen lid van de Disney-boekenclub en meestal kregen we daar nog een nieuwsbrief bij. Daar stond in hoe je een appel kon veranderen in een appel van de boze heks van Sneeuwwitje. Dat deden we dus met een karamel- of een chocoladelaag en dat zag er een beetje uit als de onderstaande foto. Ook verkochten zij aardbeien met slagroom en chocola.

appeltjes

Ben jij nu ook een beetje aan het watertanden?! De kraampjes die ik in dit artikel heb besproken zijn kraampjes die wat minder gezonde dingen verkopen. Maar hey, YOLO hè. Nee… maar van eens per week ongezond eten gaat niemand dood  ;). Dus mocht je een keer in de buurt zijn, dan is het zeker aan te raden om langs de Markthal te gaan! Ook voor super gezonde dingen, ben je daar op de goede plek. Echt alles is er te vinden.

En hier nog een foto van de donuts om het artikel af te sluiten en omdat ik gewoon van donuts houd!

-Xx N-

donuts2

 

6 Comments

 1. Ohmygod dit zou een hemel voor mij zijn, ik ben echte een zoetekauw!! Het ziet er ook super leuk (en lekker) uit, echt hele leuke en mooie kleurrijke foto’s! 🙂 thanks for sharing~

   
 2. Ik ben geen zoetekauw maar churros en poffertjes met fruit vind ik natuurlijk wel lekker!
  Sowieso staat de Markthal nog op mijn lijstje omdat ik van eten uitproberen houd.
  Rotterdam is alleen een beetje duur met de trein maar gelukkig heeft Amsterdam nu ook een foodhal; al ziet die van Rotterdam er veel moderner en kunstzinniger uit!

  Ben je ook in de foodhal van Amsterdam geweest?

   
  • Hey, Als je de Food Centre bedoelt wel ja. Ik heb daar echt alleen koffie gedronken en ben toen weggegaan. Maar daar zou ik ook weer eens naar toe moeten gaan.
   Nadat we naar de Markthal waren geweest, gingen we de stad in. Dat is niet eens tien minuten daar vandaan. Dus dan heb je gelijk twee uitjes op een dag en dan voelt het alsof je relatief minder geld hebt uitgegeven aan de treinkosten omdat je twee dingen bent gaan doen! 🙂

    
 3. Ohh leuk!! Ik wilde er nog heen gaan maar twijfelde een beetje maar weet het nu zeker, thanks voor je artikel. Liefs Sabrina

   

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*