Recept: Vegan Citroencake

Dit is de lekkerste citroencake die er bestaat en ook nog eens heel simpel om te maken. Ik hou echt van hele simpele recepten, omdat ik lui ben. Ik wil snel iets in elkaar flansen en het grootste resultaat behalen. Zo ziet mijn leven er eigenlijk ook uit. Het werkt niet altijd,  maar voor dit gerecht is dit zeker wel gelukt. Ik heb dit recept van de vegan citroencake ooit op bbcfood.com gezien, maar heb er toch een iets eigen draai aan gemaakt.

Maak jouw feestje compleet

Met deze citroencake maak je jouw feestje compleet. De cake is heel fris en valt niet zwaar op de maag. Ook is het mogelijk de cake te maken zonder topping, al moet ik zeggen dat ik daar wel fan van ben. Soms mag een cake lekker zoet zijn!

Vegan citroencake

De cake is vegan, wat ik geweldig vind. Want ik ben er ook echt van overtuigd dat baksels goed zonder dierlijke producten kunnen worden gemaakt. Deze cake is heel fijn omdat het heel fris is en niet zwaar op de maag valt. Maar ik vind het echt heel fijn dat ik geen ei hoef te gebruiken, want ik haat het breken daarvan (Ik zei toch dat ik alles makkelijk wil hebben). De voorbereiding is max 10 minuten en het bakken ongeveer 30 minuten. Hieronder vind je het uitgebreide recept van de vegan citroencake!

Vegan Citroencake

Categorie: Baking, Food, Vegan

Vegan Citroencake

Ingrediënten

 • 275 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 200 gram suiker
 • Citroenrasp van 1 citroen
 • Citroensap van 1 citroen
 • 100 ml zonnebloemolie
 • 170 ml water
 • Topping (optioneel)
 • 100 gram poedersuiker
 • 1 eetlepel citroensap

Instructies

 1. Doe eerst de droge ingrediënten in een kom. Dus voeg de bloem, bakpoeder en suiker samen.
 2. Daarna voeg je er de "natte ingrediënten" toe. Dus het water, citroensap, zonnebloemolie en de citroenrasp.
 3. Roer dit goed door totdat je een egaal beslag hebt.
 4. Vet de cakeschaal in met wat zonnebloemolie of een cooking spray. En doe het beslag erin.
 5. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
 6. Prik na 25 minuten even in de cake met een satestokje of een mes om te checken of die klaar is. Mocht er nog beslag op het stokje zitten dan moet je het nog even laten bakken en anders mag het eruit. Elke oven werkt anders dus houd dit zelf even goed in de gaten!
 7. Maak dan het glazuur door 100 gram poedersuiker en een eetlepel citroensap te mengen. Dit mag niet te waterig worden. Als de cake nog warm is, kan je het glazuur eroverheen doen, maar dan neemt de cake het helemaal op door de hitte.
 8. Anders kan je er ook voor kiezen de cake eerst goed af te laten koelen en er dan het glazuur overheen te doen. Dan heb je het roze koek effect wat ook voor extra crunchiness zorgt.

Andere vegan recepten

Houd je ervan om vegan te bakken? Laat het me dan hieronder weten, dan ga ik voor je aan de slag om nog meer vegan cakes en lekkernijen te maken. Ik heb al een aantal heerlijke vegan cakes gemaakt zoals De brownie en de dadeltaart!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*