IJslandse hotspots: Te & Kaffi en Braud and Co.

De eerste koffie in IJsland was verrukkelijk. To be honest, ik drink koffie niet zwart. Ik haal meestal gewoon een cappuccino of een latte met sojamelk. En dat had ik dus ook gedaan bij Te & Kaffi. De IJslandse Starbucks. Je ziet dit concept op elke hoek van de straat in Reykjavik. De cakejes zien er heerlijk uit en het is er ook heel erg knus. Ze hebben een heel divers publiek die bestaat uit veel toeristen, IJslanders en expats. Er is ook een locatie waarin Te & Kaffi samenwerkt met een boekenwinkel. Koffietentjes met een boekenwinkel erin, of andersom, hebben toch wel wat knulligs, wat het tegelijkertijd ook heel leuk maakt.

In de boekenwinkel vind je heel veel happiness boeken. Dus boeken die je zin in het leven geven. Ik weet niet of dat een hype is, wat je eigenlijk internationaal ziet gebeuren. Of dat zij het in IJsland echt nodig hebben omdat de dagen er zo donker zijn in de winter. Want oprecht, ik was echt een beetje down toen het voor de vijfde dag zo donker en regenachtig was. Niet dat het in Nederland zo mooi is ofzo…

Mijn schoenen zijn on fleek

Braud and Co.

Het croissantje komt van Braud and Co. Deze croissant was om eerlijk te zijn heel erg machtig en totaal niet luchtig helaas. Ook vond ik de croissant veel te zout voor een croissant. We zaten letterlijk de hele dag vol van het broodje. Dus dat is wel ideaal voor als je een lange rit moet maken.

Lekkerste zoete broodje ever

Wel heeft deze bakker een heerlijke zoet broodjes. Deze bakker is zeker wel een kei in het maken van zoete broodjes. Heerlijke kaneelbroodjes hebben ze met custard in het midden. Echt hemels! Deze hebben mij gered na het paardrijden in de keiharde regen in IJsland. Ik stierf van de honger (ik overdrijf) en dat broodje keek me aan en zei; Nadia eet me op! Dat heb ik dus gedaan en dat broodje heb ik de volgende dag weer gehaald.

 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*