RECEPT: Vegan Dadeltaart

Als het om eten gaat, houd ik ervan om van alles uit te proberen. Dat zorgt er wel voor dat ik steeds bewuster ben in wat ik eet. Een tijdje terug heb ik een heleboel vegan baksels uitgeprobeerd om te laten zien dat het ook mogelijk is om zonder dierlijke producten te kunnen bakken. De vegan dadeltaart is een recept die ik heel graag met je wil delen!

Dadels associeer ik met Ramadan, met bruiloften en andere vrolijke gelegenheden. Bij ons wordt het ook veel gebruikt in heerlijke koeken en andere lekkernijen. Als mensen aangeven nog nooit een dadel te hebben geproefd, blijf ik geshockeerd. Ik blijf het raar vinden.

Toen ik mijn eerste dadeltaart op had, was ik echt superblij. De smaak was heerlijk en niet te heftig. Ook zag ik dat er stukjes biscuit tussen zaten. Een soort arretjestaart. Dus het was niet moelijk om het zelf te maken. Na een paar dadeltaarten te maken op dezelfde manier als Bagels en Beans dat deed, probeerde ik even wat anders. Ik wilde mijn dadeltaart vegan hebben. Tegenwoordig is iedereen wat bewuster bezig met vegan zijn, ik dus ook.

De eerste try-out van het nieuwe vegan recept van de dadeltaart was direct succesvol. Heel erg fijn omdat ik niet De taart smaakte erg lekker en je kan het niet eens van de “echte” onderscheiden.

RECEPT: Dadeltaart

Categorie: Baking, Food, taart, Vegan

RECEPT: Dadeltaart

Ingrediënten

 • 500 gram dadels (pitloos)
 • 250 gram plantaardige boter
 • 150 gram kokosbloesemsuiker (basterdsuiker kan ook)
 • 1 handjevol pecannoten (walnoten kan ook)
 • 1 rol mariakoekjes
 • zest van een sinaasappel
 • kokos voor de topping
 • Een ronde springvorm. De springvorm die je bijv. gebruikt voor appeltaart is groot genoeg.

Instructies

 1. Snijdt de dadels in kleine stukjes.
 2. Breek de mariakoekjes in grove stukken.
 3. Smelt de boter in een grote pan. Ik doe dit in de grootste wokpan die ik heb.
 4. Voeg er suiker en sinaasappelzest toe en en laat de suiker goed smelten.
 5. Doe dan de in stukjes gesneden dadels bij het boter- en suikermengsel.
 6. Direct daarna voeg je de koekjes en pecannoten eraan toe.
 7. Laat het allemaal even een half minuutje doorkoken.
 8. Pak dan de springvorm en bekleed het eerst even met een laag bakpapier.
 9. Doe dan het dadeltaartmengsel in de vorm en druk alles heel goed aan. Dit kan je doen door een lepel of op mijn manier. Mijn manier is het platdrukken van het mengsel met de hand. Dit doe ik wel met een laag bakpapier ertussen zodat het niet plakt.
 10. Wanneer dat klaar is, strooi je direct kokos eroverheen.

Op zoek naar andere vegan cakes, dan heb ik er een paar voor je! De citroencake en de brownie!

 

4 Comments

 1. Elise Campanario

  Zijn maria koeljes wel vegan?

   
 2. kim schilder

  Is de taart dan klaar of nog in oven/ koelkast/?
  gr kim

   

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*