Super makkelijke bananenbrood

Vandaag heb ik een bananenbrood gemaakt, geïnspireerd door verschillende recepten die op internet te vinden zijn. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, zodat het iets gezonder is. In plaats van bloem heb ik speltmeel gebruikt en in plaats van suiker heb ik dadelstroop gebruikt. Ook wordt er in sommige recepten gebruik gemaakt van olijfolie. Ik vind olijfolie heel lekker, maar in een brood waar zoet zal overheersen vind ik dat minder en daarom heb ik gebruik gemaakt van zonnebloemolie.

IMG_0903

Hieronder staat het recept dat ik uiteindelijk heb bedacht, met behulp van andere recepten natuurlijk:

 • 150 gram speltmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 1 snufje zout
 • 3 eetlepels dadelstroop
 • 2 eieren
 • 100 ml zonnebloemolie
 • 2 rijpe bananen
 • Als je het lekker vindt, kan je ook walnoten door het beslag doen

Allereerst voeg je alle droge ingrediënten door elkaar en roer je die even door elkaar heen. Die  ingrediënten zijn speltmeel, bakpoeder, kaneelpoeder en een snufje zout. In een andere kom mix je de twee eieren, 100 ml zonnebloemolie en de twee rijpe bananen. Het is handig om de bananen van te voren even te prakken.

IMG_0848 IMG_0853

De droge en de natte ingrediënten voeg je samen en mix je tot een mooi beslag. Dat doe je in een brood/cake vorm. Laat het een half uur bakken op 180 graden.

IMG_0863

Als ik merk dat de cake snel donker wordt, doe ik er aluminiumfolie overheen. Dit doe ik om te voorkomen dat de cake nog donkerder wordt, maar van binnen wel verder bakt. Check het met een prikker of een mesje. Wanneer er geen beslag meer aan je prikker blijft plakken, kan jouw brood uit de oven worden gehaald.

IMG_0886

Wanneer je jouw brood uit de oven hebt gehaald, kan je het gelijk uit de vorm halen. Laat het een beetje afkoelen en snij lekkere dikke plakken en geniet van je sneetje bananenbrood met Nutella, jam of gewoon zo!

 

Xx -N-

 

7 Comments

 1. Kan je speltmeel gewoon in de supermarkt halen of moet je daar voor naar ee speciale winkel?

   
  • Hey Rachel, ik heb het nooit in de supermarkt gezien. Ik haal het altijd bij de Tuinen. Is wel prijziger dan gewone bloem, maar het is wel een stuk gezonder 😀 Xx

    
 2. ziet er goed uit zeg!

   
 3. weet je misschien hoeveel kcal er in een brood zitten?

   
  • Hi Emma,

   Bedankt voor jouw reactie, ik heb het even uitgerekend en ik kom uit op 2.150 calorieën in een brood. Je kan bijv zonnebloemolie vervangen door kokosolie, maar qua calorieën kom je hetzelfde uit.

   Groetjes, Nadia 😀

    
 4. ik ga het brood zo maken; hoe kan ik het het beste (zo lang mogelijk en zo vers mogelijk) bewaren? kan ik het invriezen?

   

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*