RECEPT: Börek uit de airfryer

Snel naar recept

Toen ik nog op de middelbare zat, dat is inmiddels alweer tien jaar geleden :o, had ik voor het eerst een stuk börek op. Wat was dat een geweldige ervaring! Börek is een deeggerecht dat vooral wordt gemaakt in landen die tot het Ottomaanse Rijk behoorden. Het is een gerecht met blader- of filodeeg dat gevuld is met verschillende kazen, gehakt en/of groente.

Normaal gesproken bestaat de börek uit verschillende lagen, een beetje vergelijkbaar met de Italiaanse lasagne. Omdat ik het toch ietsjes anders wilde hebben, heb ik de blaadjes opgerold en is er een  soort slakkenhuisje ontstaan. Ik heb dit gerecht gemaakt in de airfryer van Homie. Echt ideaal!

Ik ben zo een fan van de Homie Airfryer. Normaliter zou ik de oven aandoen, maar nu hoeft dat niet. Mocht je ook behoefte hebben aan zo een mooie airfryer? Ga dan naar homie-athome.com en gebruik dan de kortingscode: lovelyfoodies. Je krijgt dan maar liefst 50 euro korting.

Borek (3 van 4)

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*