Overnight Oats

Volgens veel wetenschappers is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. ‘s Morgens als ik naar werk ga, bedenk ik even snel voordat ik de deur uit ga, wat ik ga ontbijten. Soms eet ik een oerhollandse bruine boterham met pindakaas of even snel een banaan op. Alles moet dan snel, want anders red ik mijn trein niet.

Wanneer ik geen zin heb in al dat gehaast en behoefte heb aan een normaal en lekker ontbijt dan maak ik de dag van tevoren de Overnight Oats klaar. Ik vind dit een gezond alternatief als ik even geen brood wil eten in de ochtend. Het is dus een ontbijt dat je een avond van tevoren klaarmaakt. Dat is natuurlijk hartstikke handig, dan weet je in ieder geval zeker dat je een ontbijt hebt klaarstaan.

De basis van de Overnight Oats zijn de havermout en de melk, de rest kan jij zelf bepalen. Je kan er noten, chocola of verschillende soorten vruchten aan toe voegen. Jij hebt de regie dus in eigen handen! Zo heb ik ook mijn eigen variatie gemaakt.

Dit heb je nodig voor mijn variant:

  • 5 eetlepels havermout
  • 1 banaan
  • 3 dadels
  • melk

Neem een groot glas of een kom. Doe daar 5 eetlepels havermout in, vervolgens snijd je de dadels in kleine stukjes, die doe je bovenop de havermout.

Daarna doe je de banaan in het glas. Schenk dan de melk in het glas. Doe er zoveel als jij denkt nodig te hebben. Ik heb gekozen voor koeienmelk, maar je kan dit natuurlijk vervangen door andere soorten melk, zoals sojamelk of amandelmelk.

Bedek je glas met plastic folie of met een deksel als je het in een plastic bakje doet. Stop het dan een nachtje in de koelkast en zo heb je de volgende dag jouw ontbijt al klaar staan.

De volgende dag, voordat je een hap neemt, moet je even alles een beetje door elkaar roeren en dan kan je beginnen aan je ontbijt. Door de dadels wordt de melk lekker zoet, ik vind het eerlijk gezegd lekkerder dan een broodje met Nutella. En dat is heeeeeel bijzonder!

Heel makkelijk dus en ook nog eens gezond.

Ontbijt ze alvast!

-Xx N-

 

bananen oat meal

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*