Courgette frietjes

Super simpel. Zo kan ik dit gerecht niet anders noemen. Courgette is een van mijn favoriete groenten. Als we couscous met verschillende groenten eten, pik ik altijd de courgette er als eerst uit om op te eten. Maar nu wilde ik een gerecht hebben waarin alleen de courgette centraal staat.

Ik kwam tijdens mijn zoektocht naar inspiratie, courgettes in de vorm van frietjes tegen die gebakken worden in de oven. Mij leek het een goed idee om er kaas overheen te doen. Hieronder het simpele recept.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • Zakje geraspte 30+ kaas
  • Peper en zout
  • olijfolie

Snijd de courgettes in kleine reepjes en verdeel dat in een ovenschotel. Doe er dan de geraspte kaas overheen. Strooi een klein beetje zout en peper over de repen. Het zout hoeft niet perse, want de kaas is natuurlijk al zout van zichzelf, maar het mag wel!

Schenk de olijfolie over de courgette repen. Je hebt ongeveer 20 ml nodig. Dit klinkt misschien een beetje kort door de bocht, maar je moet het echt op gevoel doen. Ik bijvoorbeeld, houd niet zo heel erg van olijfolie, daarom doe ik er wat minder in dan iemand die dat heerlijk vindt. Voel je dus vrij om meer of minder olie te gebruiken als je daar behoefte aan hebt.

Laat het dan 20 minuten op 200 graden bakken in de oven.

Wanneer de kaas goudbruin is geworden mag het uit de oven gehaald worden. Dan is je gerecht klaar.

Het is lekker bij je avondeten, maar ook lekker als gezonde snack! Veel plezier met het maken en eet smakelijk alvast!

-Xx N-

courgette frietjes met kaas

 

2 Comments

  1. Ik ben ook dol op courgette. Ik denk dat ik dit gezondere alternatief ook maar eens ga maken helaas was mijn vorige poging courgette uit de oven mislukt omdat mijn kat het blijkbaar zo heerlijk vond ,dat hij de oven open had gemaakt en alles had opgegeten 😉

     

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*