Aardbeien-bananen spiesjes

Vandaag met moederdag wilde ik mijn moeder op een leuke manier verassen, naast het cadeautje dat ik haar nog moet geven :o, heb ik ook een uitgebreid ontbijt gemaakt met veel verschillende broodjes en pannenkoekjes. Een van de dingen die ik ook heb gemaakt zijn deze aardbeien-bananen spiesjes. Het is heel gemakkelijk te maken en het ziet er zo leuk uit op tafel, dat het eigenlijk best zonde is om op te eten.

Het ziet er heel makkelijk uit, maar toch beschrijf ik hoe ik het gemaakt heb.

Ingrediënten voor zeven spiesjes:

  • 2 bananen
  • 500 gram aardbeien
  • citroensap van een halve citroen
  • 1 reep pure chocolade

 

Allereerst pers je de citroensap uit de halve citroen. Dit doe je in een kommetje. Snijd de bananen in plakken. Besmeer deze plakken met citroensap, zodat de plakjes niet donkerder van kleur worden.

Haal de grootste 7 aardbeien apart en haal daar alleen de onderkant van weg. Laat het topje staan, dat is wel leuk voor het beeld, dan lijkt het alsof je een mega-lange aardbei hebt. Vooral als je eindigt met de onderkant van een aardbei. Van de andere aardbeien snijd je de topjes en de onderkanten weg.

Pak zeven lange satestokjes. Begin met de grootste aardbei waarvan het topje er nog op zit en wissel de aardbei dan af met een plakje banaan. Ik heb ervoor gekozen vier ‘plakjes’ aardbeien en vier plakjes banaan te gebruiken per stokje. Eindig dan met de onderkant van een aardbei die je over hebt.

Vervolgens smelt je een reep chocola. Dit kan je au bain-marie doen, maar ik heb gebruik gemaakt van de magnetron. Als je het in de magnetron doet, raad ik je aan om, om de 30 seconden te kijken of het gesmolten is. Roer het elke keer een beetje totdat het helemaal gesmolten is. Meestal duurt dat ongeveer anderhalve minuut. Gebruik de gesmolten chocola om de aardbeien te versieren.

Et voilà je spiesjes kan je serveren aan tafel! Heerlijk toch!

-Xx N-

PS: die bruine dingetjes op het bord zijn frambozen die ik heb ingesmeerd met de gesmolten pure chocola die ik over had!

aardbeien en banaan

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*