Groenteschotel met kaas

Vandaag heb ik een een simpele groenteschotel met kaas gemaakt. Ik vind het belangrijk om s’avonds lekker en gezond te eten, maar toch betrap ik mezelf er elke keer op dat ik naar koolhydraatrijke maaltijden rijk. Vooral de pasta’s, pizza’s of gerechten met veel aardappelen zorgen ervoor dat ik zo koolhydraatrijk blijf eten. Koolhydraten zijn niet zo heel slecht, maar als je ‘s morgens al ontbeten hebt met een boterham en ‘s middags ook brood op hebt, is het beter om ‘s avonds iets koolhydraatarm te eten. Daarom heb ik besloten om een groenteschotel te maken. Dit is heel gemakkelijk te maken en het vult ook nog eens!

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 2 wortels
  • 2 zoete aardappelen
  • 30+ geraspte kaas

Snijd alle groenten in dunne plakken. Bestrijk allereerst een ovenschotel met een dun laagje olijfolie. Begin met een laag zoete aardappelen in een ovenschotel. Vervolgens doe je er een laag courgettes overheen en een laag wortels. Dan weer een laag courgettes en als laatst een laag tomaten. Daarna strooi je de kaas over de lagen. Bestrooi er dan een beetje olijfolie over de verschillende groenten.

Laat het dan 25 minuten op 220 graden bakken. Wanneer de kaas een beetje goudbruin is geworden en de courgette beetgaar is geworden, kan het uit de oven gehaald worden en heb jij een heerlijke maaltijd! Je kan natuurlijk altijd je maaltijd uitbreiden door er nog vis of vlees aan toe te voegen.

Smakelijk eten!

-Xx N-

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*