Appelsnacks

Appelsnacks zie ik de laatste tijd overal verschijnen. Heel veel blogs hebben zo hun eigen combinatie gecreëerd en zo heb ik dat ook gedaan. Toen ik dit thuis maakte, werd ik een beetje raar aangekeken, want wie doet nou pindakaas op een plakje appel?! Ik dus…. Deze snacks zijn lekker als pre-workout voedsel, maar ook als je gewoon zin hebt om te snaaien.

Je kan voor verschillende soorten appels kiezen, als ze maar een beetje stevig zijn. Hieronder zal ik beschrijven wat ik heb gebruikt voor deze snacks.

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • pindakaas
  • 3 dadels
  • 50 gram havermout
  • 50 gram rozijnen
  • 1 banaan
  • honing

Je begint met de appels in plakken snijden, ik heb de pitjes er uitgehaald met een mesje. Sommigen halen het hele klokhuis eruit, maar dat vond ik onnodig. Dan doe je er een laagje pindakaas overheen. Snijd vervolgens de bananen in dunne plakjes en de dadels in kleine stukjes.

Allereerst heb ik een paar krenten, klein gesneden stukjes dadel, wat havermout en twee plakjes banaan op de plakken neergelegd/gestrooid. Daarna heb ik er een dun laagje honing overheen gedaan. Doe er alleen honing overheen als je een echte zoetekauw bent. Ik vond het zoet genoeg zonder honing, dat komt natuurlijk door de appel, banaan en de dadels die allemaal al zoet zijn van zichzelf.

De appelsnack is dan in principe al helemaal klaar.

pindakaas appel

Bij deze snack kan je dus helemaal je eigen gang gaan. Je kan natuurlijk voor een hele andere combinatie kiezen, bijvoorbeeld door pure chocola, kokos of alleen kiezen voor de ingrediënten krenten, dadels of banaan.

Heb jij nog leuke ideeën als topping deel het dan met me en dan probeer ik het ook uit!

-Xx N-

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*