American pancakes

Vorige week zondag had ik een berichtje gepost over de aardbei-bananen spiesjes die ik had gemaakt voor moederdag. Ik had toen ook geschreven dat ik mini pannenkoekjes had gemaakt. Je hebt heel veel verschillende soorten pannenkoeken. Ik heb ervoor gekozen de American pancakes te maken. Die zijn wat luchtiger en dikker. Je hebt verschillende varianten. Je kan er bijvoorbeeld ook blauwe bessen en stukjes banaan aan toevoegen.

Op een tafel met heel veel verschillende gerechten, valt een bord met pannenkoekjes en veel verschillende vruchtjes heel erg op. De pancakes heb ik op een iets gezondere manier bereid. Hieronder staat het recept.

Ingrediënten (je zou de ingrediënten kunnen halveren, mocht dit te veel zijn) :

 • 200 gram speltmeel
 • 280 gram Griekse yoghurt
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 2 theelepels bakpoeder

Meng alle ingrediënten goed door elkaar, totdat je een beetje dikke maar toch vrij soepel beslag hebt.

Pak dan een pannenkoekenpan en doe daar een beetje olie in. Kokosolie is daar prima voor, maar ik gebruik zonnebloemolie omdat ik de neutrale smaak fijner vind.

Schep dan met een eetlepel het beslag in de pan. Ik gebruik 1 eetlepel beslag per pannenkoekje. In een koekenpan passen twee tot drie American pancakes. Laat het per kant ongeveer twee minuten bakken op een gemiddeld vuurtje, totdat het goudbruin is geworden en draai het pannenkoekje dan om.

Dit herhaal je totdat het pannenkoekenbeslag op is. Ik heb alles op een groot bord neergelegd, met daar bovenop de vruchtjes. Vooral naast de aardbeien-bananen spiesjes is dit een heel mooi gezicht!

De pancakes kan je besmeren met een laagje honing of met verschillende vruchten die je lekker vindt. Dan kan je lekker genieten van je zelfgemaakte pannenkoeken!

Veel succes met het maken en eet smakelijk alvast!

-Xx N-

 

aardbeien en pannenkoekjes

 

2 Comments

 1. Ziet er super lekker uit! Heb je hier ook een melkvrije variant van?

   
  • Hey Sannien, Ik denk dat je de yoghurt kan vervangen door soja yoghurt, maar ik heb het eerlijk gezegd nooit geprobeerd. Ik hoop dat het wel lukt! X

    

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*