Tortilla-lasagne

Een tijdje terug zag ik op internet een makkelijk recept staan en ik moest en zou het uitproberen. De tortilla-lasagne. Het is echt super simpel om te maken en je bent er ongeveer een half uur mee bezig. Hieronder staat het recept. Ik hou van makkelijke maaltijden, vooral als je een druk leventje hebt is het handig om soms snel even iets klaar te maken dat ook nog lekker is.

Ingrediënten:

  • 1 pak tortilla-wraps à 6 stuks
  • 400 gram Italiaanse groentemix
  • 300 gram gehakt
  • 100 gram tomatenpuree
  • 150 gram geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden inclusief zout

Het is handig om een wokpan te gebruiken bij deze maaltijd. Ook is een ronde bakvorm handig waarin de tortilla-lasagne in past. Anders kan je de tortilla’s ook gewoon op een platte plaat opstapelen.

Oke, ik begin bij het begin. Pak de wokpan en doe daar een klein beetje zonnebloemolie in. Bak eerst het gehakt bruin en voeg daarna de Italiaanse groenten eraan toe. Daarna voeg je de tomatenpuree eraan toe samen met de kruiden die jij lekker vindt. Ik gebruik altijd de gedroogde Italiaanse kruiden die ik bij de Dirk haal. Daarin zit ook zout vermengd, dus ik gebruik geen losse zout aan het mengsel. Anders is het aan te raden ook wat zout toe te voegen aan de groenten en het gehakt.

Laat de groenten niet te lang op het vuur staan, want dan worden de groenten te zacht. Je moet namelijk wel een beetje een bite hebben als je een hap neemt van de lasagne. Als alles goed gebakken is, haal je de pan van het vuur. Laat het 5 minuten afkoelen.

Pak ondertussen de ronde bakvorm en leg daar een tortillavel in. Die bedek je met een laag gehakt en groenten, dat ondertussen al een beetje is afgekoeld. Vervolgens doe je weer een tortillavel op de bovenkant van het mengsel en dan weer een laag gehakt en groenten met daarbovenop weer een tortillavel… en zo ga je door totdat je geen tortillavel meer over hebt. Bedek de laatste laag met het gehakt- en groenten mengsel en doe daarbovenop lekker veel kaas. Dat maakt de tortilla-lasagne wel helemaal compleet.

Stop de bakvorm in de oven en laat het een kwartier op 180 graden staan. Als de kaas gesmolten is en de korsten krokant zijn geworden, kan je de tortilla-lasagne eruit halen.

Plaats het op een bord en deel het met je vrienden!

Veel succes en eet smakelijk!

-Xx N-

wrap lasagna5

 

One Comment

  1. Dit moet ik zeker eens proberen!

     

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*