Review: Mora Vegetarische Slager Kipkorn

Een tijdje terug kwam ik deze kipkorn tegen van Mora en de Vegetarische Slager en was super benieuwd naar de smaak. Ik vind het sowieso heel knap hoe vegetarische/veganistische bedrijven nepvlees kunnen laten smaken naar echt vlees. De een is er wat sterker in dan de ander. Maar het geeft wel aan dat veel bedrijven er steeds meer mee bezig zijn, zoals Unox vorig jaar de vegetarische Unox worst op de markt heeft gezet. Waar ik overigens geen fan van ben.

In ieder geval, ik heb een pakje kipkorns gehaald bij de Hoogvliet en ik was een beetje sceptisch. Gefrituurde producten zijn altijd lekker, maar ik testte het uit in de airfryer. Waar die ook voor bedoeld is. Volgens mij kan je deze kipkorn ook prima frituren, alleen is dat niet zo healthy. De kipkorn kan sowieso ook in de oven gebakken worden als je geen airfryer hebt.

Wat vind ik ervan?

De buitenkant is krokant, maar je moet het wel echt zo lang laten bakken zoals op de verpakking staat. Als je het er eerder uit haalt is die iets zachter. De smaak was echt wel gelijkwaardig aan een echte kipcorn als ik die vergelijk met de halal kipcorn die ik ooit gegeten heb.

Kopen of niet kopen?

Ik vind zeker dat je deze kipkorn moet proberen! Het smaakt ongeveer hetzelfde als de gewone kipcorn en is superlekker. Daarnaast eet je minder kippetjes en geniet je wel van dezelfde smaak. Dus in het kader van De Week Zonder Vlees en eigenlijk het hele jaar door, is dit een goede vervanger! De kipkorn heeft me wel heel nieuwsgierig gemaakt naar de kroketten en bitterballen van het vegetarische assortiment van Mora!

  • Als je je afvraagt waarom ik kipkorn en kipcorn schrijf. > Ik schrijf kipcorn zoals het hoort als ik het niet heb over de Mora kipkorn.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*