Eten van Paco Ciao

Hotspot Leiden: Paco Ciao

Voor nu hebben we even ciao gezegd tegen Paco Ciao. Maar deze hotspot in Leiden is in september weer terug. Het leek me toch leuk om er een stuk over te schrijven. Ik heb altijd een beetje het idee dat Leiden een beetje achterloopt op de grote steden als het gaat om lekker en “hip” eten. In Den Haag heb je bijvoorbeeld Club Vers die super populair is. In Rotterdam heb je allemaal hippe tentjes waar je lekker kan eten en ook even een koffietje kan doen. En dan heb je Amsterdam die op elke hoek van de straat van dit soort restaurants heeft. Paco Ciao, die dé hotspot van Leiden zou zijn  volgens veel mensen, heb ik even getest. Hieronder vind je wat ik ervan vind.

#spoileralert

Als je binnenloopt kom je eerst de slaapkamer van Paco Ciao binnen, wat natuurlijk best veel indruk maakt. Omdat je niet verwacht dat daar een slaapkamer staat. Daarna loop je het restaurant binnen, waar je altijd vriendelijk wordt geholpen.

De voordeur van Paco Ciao
De voordeur

Lunch

Ik heb er nu twee keer geluncht en ik moet zeggen dat het allebei de keren echt goed was. Er zijn verschillende vegetarische opties, ook is het mogelijk om vlees te eten als je daar zin in hebt. En mocht je iets vegan willen, dan kon je dat aangeven. Dus dat is wel chill!

De eerste keer dat ik er was, had ik een toast besteld dat belegd was met avocado, gepocheerd eitje, rode bietjes en wat granaatappel pitjes. De combinatie was heel erg goed. Dus zeker een aanrader en ook een leuk idee om dat thuis op deze manier te maken.

De tweede keer dat ik er was, had ik pancakes gehaald. Met als topping heel veel caramel en een cranberry jam achtige constructie. Met wat zure besjes eroverheen en een zoete yoghurtsaus. Naast de pancakes krijg je een klein bekertje met stroop. Die kan je eroverheen gieten als je het al niet zoet genoeg vindt. Ik heb dat zeker gedaan en het was heerlijk! andere keer had ik pannenkoekjes gehaald. Die waren echt heel erg goed. Ze waren lekker warm toen ik het geserveerd kreeg en de yoghurt

Pancakes met cranberry topping en heerlijke caramel
Pancakes met cranberry topping en caramel

De koffie

Ik bestel altijd latte macchiato waar ik ook lunch. Dus dit was ook echt een goede plek om het te testen. Dat er een optie is om sojamelk te bestellen is een plus. En de smaak van deze koffie was ook heel erg goed! Een snelle positieve test dus.

Aanrader?

Paco Ciao is zeker een aanrader. Het is betaalbaar, er heerst een hele leuke sfeer, hele positieve mensen werken er en het eten is echt heel lekker! Ik heb ook letterlijk niemand gehoord met een negatief verhaal. Ik weet meestal wel dat wat ik bestel gewoon goed is, maar dan nog zijn er genoeg tentjes die dit weten te verpesten! Deze hotspot in Leiden is er een van weinigen, dus zeker een aanwinst voor de stad! Dus goed gedaan Paco Ciao.

Broodje met avocado en een gepocheerd eitje in restaurant
Toast met gepocheerd eitje en avocado

Adres: Paco Ciao, Stationsweg 25, 2312 AS Leiden

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*