Marokkaanse vegan seffa

Snel naar recept

Het lekkerste gerecht tijdens Marokkaanse feesten vind ik de seffa. Dat is een traditioneel gerecht waarin couscous wordt gemengd met lekkere boter, wat melk, suiker en kaneel. Vaak wordt het mooi gegarneerd met dikke strepen kaneel en suiker aan de bovenkant van de couscous samen met gebroken amandelen. Mijn moeder maakt het natuurlijk het lekkerst, maar ik kan er ook wel wat van. Je weet wel, #foodie.

Vegan Challenge

Tijdens mijn vijf dagen vegan zijn. Waar ik nog niet eerder over heb geschreven, had ik zin in seffa. We hadden nog wat gestoofde couscous, dus niet die van een pakje, maar de veel betere variant. (Daar vertel ik jullie wel een keer over. ) Van de gestoofde couscous wilde ik wat seffa maken. Het probleem was dat ik al die zuivel producten niet kon gebruiken, omdat ik dat niet mocht chappe aka eten i.v.m. de vegan challenge.. Daarom deze Marokkaanse vegan seffa!

Als iets niet gegeten kan worden, ga je creatief moeten zijn. En zo is mijn eigen vegan seffa variant ontstaan. Het enige wat ik heb gedaan, is de boter en de melk vervangen door margarine en amandelmelk. Je kan het eten als ontbijt of als lunch. ‘s Avonds als je er trek in hebt kan je dit natuurlijk ook maken! 🙂

 

2 Comments

  1. Helemaal mee eens! Seffa is het beste wat je vooorgeschotelt kan krijgen, lekker luchtig ook!

     

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*