Lovely Foodspot: By Lima in Haarlem

Elke week heeft Lovely Foodies een Lovely foodspot voor je. Ik reis door het hele land om op zoek te gaan naar de leukste plekken waar je gezellig en lekker kan eten. Dit zal in de grote steden, maar ook in de kleine dorpjes zijn. Vandaag is By Lima in Haarlem aan de beurt! 

Haarlem

Haarlem is een middelgrote stad in Noord-Holland. Het is makkelijk bereikbaar en zit vol leuke plekken die je moet bezoeken. Haarlem is ook gewoon een rustige stad waar je heerlijk kan rondlopen. Ook de oude gebouwen en molens zijn leuk om te bezoeken. De ideale bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg.

By Lima

By Lima is een tentje waar ik veel over heb gelezen. Dat heeft me getriggerd om het te bezoeken. Alleen door te weinig tijd kom ik er gewoon niet aan. Tot afgelopen maand. Ik had een maand vrij en ik heb allerlei verschillende plekken bezocht over het hele land. Zo ook By Lima. By Lima spreekt me aan omdat ze alleen vegetarische en vegan gerechten hebben. Ik hoef me dan nooit zorgen te maken of er nou wel of geen vlees zit in de gerechten. Dus een win-win situatie.

Koffietest

Zoals altijd test ik de koffie. Jeej. Oke, ik had een latte, natuurlijk met soja, dus je proeft de koffie dan niet heel sterk. Het was wel lekker.  Het kwam in een lang glas met een hartje in het midden en een stukje Tony Chocolonely chocolade! Dus de koffietest was zeker geslaagd!

foodoutside-10

Zoete aardappelfalafel

Ik had gekozen voor een falafel van zoete aardappel geserveerd op pita met kruiden- yoghurtsaus en avocado. Toen ik het bord kreeg was ik in een klap verliefd. Het zag er zo geweldig uit. Ik kon niet stoppen met staren en wilde het eigenlijk niet opeten. Zo zonde vond ik het. Vijf minuten later, toen ik alle foto’s had gemaakt met mijn camera en telefoon, was het tijd om de eerste hap te nemen. De saus was heel fris en de combinatie van al die ingrediënten bij elkaar was echt fenomenaal. Het enige jammere was dat ik nog meer wilde toen het op was… Maar ja ik hou van veel eten.

By Lima review
Falafel van zoete aardappel By Lima

Suus, de vriendin waar ik mee ging eten, had wentelteefjes van krentenbrood en heerlijke rode vruchten. Ze had er ook wat jam bij en een soort dadelstroop. Ook zij vond dit heerlijk. Ik heb natuurlijk ook een beetje geproefd! En jaaa, ik kan bevestigen dat het echt lekker was. Ikzelf was in een hartige bui, ja ik heb verschillende smaakbuien. Dus ik had gewoon de hartige falafel genomen, maar de wentelteefjes zijn ook zeker de moeite waard!

Wentelteefjes By Lima
Wentelteefjes By Lima

Aanrader?

By Lima is zeker een aanrader als je een dagje vegetarisch of veganistisch wil eten. Ik heb altijd moeite met mensen die mij raar aankijken als ik een keer vraag of ze iets veganistisch hebben. Niet omdat ik veganistisch ben, maar omdat ik soms de behoefte heb om even geen dierlijke producten te eten. Ik krijg dan meestal een scheef gezicht. Dan is By Lima ideaal, je voelt je en op je gemak omdat het er gewoon chill is en omdat je niet hoeft te verantwoorden voor wat je wilt eten.

Lang verhaal kort: ja, het is zeker een aanrader! 😉

 

 

 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*