Gezonde Brownies

Zoals veel van jullie weten houd ik echt heel veel van chocola! Alles waar chocola in is verwerkt,moet ik echt hebben. Omdat ik dat probleem heb, ben ik altijd op zoek naar wat gezondere varianten om niet te vallen in een suikervol dieet. Zo heb ik op een saaie dag een zelfbedachte brownie uitgeprobeerd en ik was verbaasd dat die nog goed gelukt was! Hieronder staat het recept.

Ingrediënten:

250 gram pure chocola
150 ml kokosolie
3 eieren
2 eetlepels dadelstroop
200 ml melk
130 grams speltmeel
2 teaspoons bakpoeder
50 grams walnoten en/of stukjes chocola. 

Voorbereidingen:

Smelt de chocola op de ‘au bain marie’ manier of gebruik een magnetron en laat het zo een 3 minuten smelten. Stop wel elk minuutje om de chocola te controleren en te roeren, want chocola verbrandt snel in de magnetron en dat zou zonde zijn. Voeg de kokosolie aan de gesmolten chocola toe. Zorg ervoor dat het een goed vloeibaar mengsel is.

Ondertussen pak je een andere kom waar je drie eieren mixt met de dadelstroop. Als je echt van zoete brownies houdt zou ik er nog een eetlepel dadelstroop aan toevoegen. Nadat je dat goed gemixt hebt, voeg je er de melk doorheen.

Wanneer de chocola wat is afgekoeld voeg je de twee mengsels door elkaar. Zorg in de tussentijd dat je het mengsel goed door elkaar heen roert. Je moet er namelijk voor zorgen dat de eieren niet gaan stollen. Als je de twee mengsels goed door elkaar hebt geroerd, voeg je er nog de speltmeel en de bakpoeder aan toe. Voor mij was de structuur dik genoeg. Maar mocht je bijvoorbeeld een eetlepel meer dadelstroop hebben toegevoegd, kan het zijn dat je mix iets dunner is. Voel je dan vrij om een klein beetje meel aan je mix toe te voegen. En als je het lekker vindt kan je er ook stukjes walnoten en stukjes witte chocola aan toevoegen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer alles klaar is en jij blij bent met het beslag, kan je de mix in een brownie-vorm doen. Bak het  35 minuten op 180 graden in een voorverwarmde heteluchtoven. Niet elke oven is hetzelfde dus het is handig om na dertig minuten even in de brownie te prikken met een prikker of een mes om te kijken of er nog beslag aan vast blijft plakken. Als er nog beslag aan blijft plakken dan weet je dat die nog iets langer in de oven moet blijven staan. Mocht er niets aan vast blijven plakken, dan is je brownie helemaal klaar.

Laat je brownie lekker genieten van de koude lucht en snijd het in blokjes of in puntjes, wat jij leuk vindt :D. Geniet ervan en deel het met je familie en vrienden als je tenminste wat overhoudt! 🙂

Xx -N-

 

Reacties zijn gesloten.