Speltpannenkoeken met Nutella en aardbeien

Op zondagochtend hou ik ervan om even een rondje te lopen. Meestal loop ik een rondje van 5 kilometer. Afgelopen zondag had ik heel erg de behoefte om mijzelf op een lekkere pannenkoek te trakteren met Nutella!! Na een rondje van 5 km zou ik ‘alles’ kunnen eten zonder echt een schuldgevoel te krijgen. Toch had ik besloten om een soort van gezonde pannenkoek te maken. Ik had nog een beetje speltmeel, dus dat had ik gebruikt in plaats van gewone bloem. Veel gezonder dan dit wordt het niet, want de pannenkoek was rijkelijk gevuld met Nutella en natuurlijk heb ik ook wat aardbeien toegevoegd om de gezonde balans te houden. Jij kan natuurlijk altijd kiezen voor beleg dat gezonder is.

Dit waren de ingrediënten:

  • 300 gram speltmeel
  • 3 eieren
  • 400 ml karnemelk
  • 400 ml melk
  • snufje zout

Inhoud pannenkoek:

  • Nutella
  • Aardbeien

Alle ingrediënten heb ik goed door elkaar gemixt totdat ik de bekende pannenkoekenbeslag had. Voordat ik het beslag in het pannetje deed, deed ik een beetje zonnebloemolie in het pannetje. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om kokosolie te gebruiken, maar bedenk dan wel dat kokosolie geen neutrale smaak heeft zoals zonnebloemolie dat wel heeft.

Ik gebruik een pollepel om het beslag in de pan te doen. Je moet wel voorzichtig zijn met het omdraaien van de pannenkoeken. Omdat het beslag voor een deel uit speltmeel bestaat, zijn de pannenkoeken iets zwaarder. Ik gebruikte twee spatels om de pannenkoeken te draaien en dan ging het prima. Nog makkelijker is om mini pannenkoeken te maken. Dan heb je wat minder problemen met het omkeren van de pannenkoeken. (Dat is voor een andere keer)

Ik ben echt een chocolademonster en daarom heb ik mijn pannenkoek voor de helft belegd met Nutella. Daaraan heb ik ook nog wat verse aardbeien aan toegevoegd. Jij kan er natuurlijk voor kiezen jam of honing op je pannenkoek te smeren.

Ik heb de pannenkoek opgevouwen en die halve pannenkoek drie keer opgevouwen. Snap je me nog? Je kan hieronder de foto’s zien van hoe ik dat nou heb gedaan, dan wordt het denk ik iets duidelijker ;).

 

 

ab spelt 1

Stap 1

 

ab 2

Stap 2

 

ab 3

 

Stap 3

ab 4

Stap 4

Nadat ik dit zo heb opgevouwen heb ik een eetlepel Nutella in de magnetron laten smelten (lekker gezond). Met behulp van de chocola en de aardbeien heb ik mijn pannenkoek versierd!

aardebeien spelt 4

 

Dit was het resultaat! Het was echt heerlijk en ik heb er echt van genoten. Mocht je dit ook gaan proberen dan hoor ik graag hoe het resultaat was! <3

Xx -N-

 

 

Reacties zijn gesloten.