Zoete aardappel frietjes uit de oven

Snel bij de snackbar langs gaan en een zak friet halen, is wel zo makkelijk, maar niet gezond. Wil je wat gezonder en bewuster bezig zijn met je eetpatroon dan is het aan te raden friet zelf klaar te maken door bijvoorbeeld de oven te gebruiken in plaats van de frituurpan. Dit scheelt heel veel in het aantal calorieën die je binnenkrijgt.

Vandaag heb ik zoete frietjes gemaakt van zoete aardappelen. Het voordeel van zoete frietjes is dat ik veel minder behoefte heb aan een sausje voor bij de friet. Dat scheelt ook weer calorieën. Ook belangrijk om te weten is dat het makkelijk en snel te maken is. Met een paar ingrediënten heb je al heerlijke frietjes.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • Italiaanse kruiden of alleen zwarte peper
  • zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels maizena (is niet noodzakelijk)

Snijd de zoete aardappelen in repen. Als je alle aardappelen in repen hebt gesneden, mix je dit met wat maizena en olie. Door de maizena en olie worden de frietjes wat knapperiger. Leg dit in een ovenschaal of op een bakplaat van de oven, zoals ik ook heb gedaan. Verspreid de frietjes goed uit over de plaat en giet er een beetje olijfolie overheen en doe de kruiden eroverheen. Bak de frietjes tien minuten aan elke kant, op 220 graden.

Et voilà, jij hebt jouw eigen gezonde zoete aardappel frietjes uit de oven!

-Xx N-

 

zoete aardappelen2

 

One Comment

  1. Sweet potaotes as chips! Yes! Anytime! 🙂

    http://www.allnnothing.com

     

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*