5 Hotspots in Reykjavik

Tijdens mijn reis naar IJsland waren we in eerste instantie van plan om super cheap te gaan eten. Maar we hadden dus geen tijd en geen zin om te bezuinigen. Dus ik heb mijn best gedaan om dit wel te doen.Maar binnen een dag haakten we af en gingen we, zoals het hoort op vakantie, eten waar we zin in hadden. Hieronder vind mijn top  5 hotspots in Reykjavik.

1. Eldsmidjan

Naast Pizza Hut is er nog een grote keten in IJsland. De Eldsmidjan, dat is een leuke pizzaria die in de hele stad Reykjavik te vinden is. In eerste instantie dacht ik dat er Eid stond, als in feest in het arabisch. Dus we dachten dat het misschien Pizza feestje, maar de betekenis heb ik nog steeds niet kunnen vinden. Supergrappige naam vond ik zelf. En superlekkere pizza’s. Dit is best een grote keten in IJsland. Je ziet het overal en ze hebben veel verschillende pizza’s in verschillende maten. Ik vond het er heel leuk uitzien. En het is er ook nog eens betaalbaar. Goedkoop is anders, maar voor 2000 IJslandse kroon (ISK) heb je een goede pizza, dat ongeveer 15 euro kost. Achteraf bedachten we dat het misschien leuker was geweest als we allebei een ander hadden gehaald en dan de helft hadden omgewisseld. Om van alles te proeven, maar ja we waren hongerig dus dan ga je niet op die manier denken. Helaas.

2. Wok On

Dit was ook een leuk winkeltje waar het eten echt heel voedzaam was. Wel betaalbaar in IJslandse termen en vol met groenten. Dat is wel superchill! Hier vind je meer informatie over Wok On

3. GLO Vegan

We hadden zin in een burger. En er waren twee opties. Of bij een echte burgertent gespecialiseerd in hamburgers, dus de echte vleesburgers, een vegetarische hamburger bestellen. Of we zouden naar de Vegan Junk Food Bar van IJsland gaan. We gingen voor de tweede optie. Glo is geheel vegan en biedt hele lekkere dingen aan. Van wraps tot poké bowls en rijstmaaltijden en natuurlijk de veganburgers. Ik stierf van de honger want ik leefde de hele dag op een croissant en een proteïnebar dat niet te vreten was, die had ik voor de helft aangevreten.  De frietjes waren uit de oven, heel erg healthy, maar wel een beetje aangebrand. De burger was verrukkelijk. Het deed me denken aan chipotle. De Mexicaanse kruiden waren echt chill in combinatie met de salsa. Dus zeker een GO voor GLO #mijnhumorisdebeste.

4. Pho Vietnam restaurant

Ik ben nummer een fan van Vietnamees eten, maar vaak wordt er veel gebruik gemaakt van varken en niet halal vlees. Toen ik zag dat dit winkeltje veel vegetarisch had en het er van buiten heel netjes uitzag, zijn we gaan eten. De mensen zijn er echt heel netjes, het eten is er echt heel lekker. Ook adviseert de gastheer verschillende smaken die er goed bij zouden passen. Ik had de vegan maaltijd gekozen met garnalen, niet zo heel vegan dus. Maar hij adviseerde dus om een maaltijd te nemen met oestersaus. Dit was echt heel lekker, dus daarin zijn ze ook heel flexibel.

5. Reykjavik Chips

Eigenlijk is dit dé patatboer van Reykjavik. Ik was een beetje pessimistisch aan het begin toen ik die kant op liep, omdat ik net de goorste soep ever had opgegeten. Maar ik had op TripAdvisor een paar goede recensies gelezen en had het toch een kans gegeven. Daarnaast is gefrituurd eten altijd een goed idee om te eten. Dus een patatje met pindasaus kon er op dat moment wel bij. Het resultaat, het eten is er heel lekker en de mensen vriendelijk. Misschien iets te vriendelijk dat het nep overkwam, but who cares, het eten was lekker.

 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*