RECEPT: Simpele vegan macaroni

Snel naar recept

Als noob heb ik geprobeerd mijn eerste smeuïge vegan macaroni te maken. Het schijnt heel makkelijk te zijn, maar de macaroni die ik voor ogen had, was niet geheel gelukt. Wel is mijn eigen creatie, die niet de bedoeling was, wel goed gelukt. Deze vegan macaroni is heel simpel en je hebt maar een pan nodig. Dat scheelt voor de afwas. Wat ik als tip kan geven voor deze simpele vegan macaroni is dat je als maker er zelf nog van alles aan kan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan tomaten, champignons en sperzieboontjes.

De volgende stap is om een vegan Mac & Cheese te maken. Ik eet nog steeds wel kaas, maar ik probeer het langzaam aan te minderen. En als vegan Mac and Cheese makkelijk te maken is, waarom zou ik dan niet voor veganistisch gaan.

Vegetarische Kapsalon

Nu we het over kaas hebben, heb ik een leuke/zielige anekdote. Het heeft echt helemaal niks te maken met dit recept, maar wel met het leven van een vegetariër. Ik liep laatst langs een Turks winkeltje dat allemaal lekkere snacks verkoopt. Heel groot stond er op hun reclamebord dat ze ook vegetarische kapsalon verkopen. Ik was zo enthousiast en blij dat er eindelijk een plek was waar ze vegetarische kapsalon hadden, dat ik gelijk naar binnen ging om het te bestellen. Met een glimlach van oor tot oor wachtte ik op mijn bestelling. Ik verwachtte een lekkere bak met patat en vegetarische shoarma. Ik dacht dat de vegetarische shoarma wel gebruikt zou worden als vervanger, vooral omdat de supermarkten er tegenwoordig vol van staan.

Toen de bestelling werd neergelegd zag ik een grote bak friet/patat, duizend kilo kaas en honderd liter knoflooksaus en sambal. Was het lekker? Ja… Maar was het wat ik verwacht had? Nee. Het was een grote teleurstelling. Ik ga dan liever naar een patatboer een patatje halen. Dus het moraal van het verhaal is, vraag altijd aan iemand wat er in het product zit voordat je het bestelt.

Hieronder vind je het recept van de macaroni!

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*