Overnight oats: Abrikoos en blauwe bessen

Snel naar recept

Mijn moeder heeft het weleens over de goede oude tijd. De tijd dat zij nog woonde op het platteland in Marokko bij haar ouders. Tussen de bergen die haar elke dag deden verbazen. De loslopende kippen en de schaapjes die er rond huppelden. Huizen gemaakt van klei die we elke keer weer terugzien als we weer terug zijn in het dorpje van mijn ouders.

Het moment dat het seizoen van de abrikozen was aangebroken, was altijd een bijzondere. Samen met haar zusjes plukten zij de abrikozen uit de bomen. De manier waarop zij dat vertelt en het gevoel dat je krijgt is niet te beschrijven mooi. De abrikoos geeft mijn moeder een nostalgisch gevoel. Want elke keer als we weer abrikozen thuis hebben liggen, vertelt ze dat ze nooit meer zulke lekkere heeft gegeten als die abrikozen van toen. Dat heeft ze nu op haar manier op mij overgebracht, terwijl ik daar niet eens ben opgegroeid.

Als je ooit verse abrikozen gaat eten, zal je vast en zeker niet aan dit verhaal denken. Maar je kan wel denken aan dit recept en deze vervolgens zelf gemakkelijk thuis maken. Of je eet de abrikozen gewoon zo op en gebruikt een banaan in plaats van de abrikoos. I will not judge you!

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*