Kruidnoten sinaasappel cheesecake

Snel naar recept

De sint en de pieten zijn weer in het land en dat betekent dat de kruidnoten overal te vinden zijn. Deze  mini-koekjes zijn al sinds augustus te koop, maar helaas zijn ze na 5 december bijna niet te vinden in de schappen. Dus geniet er deze laatste dagen nog maar extra van, of haal een hele voorraad kruidnoten voor in de voorraadkast. De kruidnoten zijn lekker om zo op te eten als tussendoortje, maar wist je dat je er nog veel meer van kan maken?

Vandaag heb ik een hele lekkere kruidnoten sinaasappel cheesecake gemaakt. Een mond vol.. Maar dat heb je ook als je deze taart eet (#flauw). Ja weer een cheesecake… Sorry voor degenen die proberen af te vallen, deze taart is niet zo calorie-arm als een stuk broccoli. Een stuk cheesecake geeft mij wel weer motivatie om te gaan sporten. Het is maar hoe je het bekijkt.

kuidnoten sinaasappel taart

Ik hou van kruidnoten omdat ze een sfeer meebrengen van herfst en winter. Dit komt natuurlijk omdat wij elk jaar kruidnoten eten op de koude dagen. Maar op de koude dagen eten wij ook heel graag de sinaasappels die vers geplukt zijn. Sinaasappels zijn het hele jaar te verkrijgen, maar in november en december is de echte periode van deze mooie vruchten.

Dus daarom heb ik een mooie combinatie gemaakt van de lekkere zoete sinaasappels en de overheerlijke kruidnoten. Hieronder vind je het recept van deze overheerlijke kruidnoten sinaasappel cheesecake!

Dit recept is voor een bakvorm met een doorsnee van 28 cm. Het makkelijkste is een appeltaart-achtige bakvorm.

En een kind kan de was doen, zo simpel dus 🙂

Mocht je nog vragen of suggesties hebben, voel je vrij om hieronder wat te posten!

-Xx N-

 

 

 

 

3 Comments

 1. Hoi Nadia,

  Bedankt voor het lekkere recept!
  De kids en ik willen deze graag gaan maken voor het heerlijk avondje.
  Maar ik weet niet goed wat je bedoeld met 1 slagroom en 1 mascarpone.
  Kun je misschien vertellen wat de hoeveelheid is?

  Alvast bedankt!

   
 2. hee ! ik wilde die heerlijke cheesecake vandaag gaan maken!
  Maar er staat niet duidelijk hoeveel ml slagroom
  en hoeveel gram mascarpone !?

  hoeveel moet dit zijn ?

   
 3. Hoi! Ziet er erg lekker uit!!
  Hoeveel gram mascarpone heb je nodig voor dit recept 250 gr? En hoeveel ml slagroom, ging uit van 250ml maar denk controleer het even voor me taart mislukt

   

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*