Hotspot: De Waag in Leiden

Als echte Leidenaar houd ik ervan om elke keer de stad rond te struinen en nieuwe tenten te bezoeken. De Hotspot van deze week is De Waag in Leiden. Het is niet nieuw meer, maar ik was er nooit eerder geweest. Totdat ik mijzelf verplichtte daarheen te gaan. Ik had het menu thuis al bekeken om te checken of er vegetarische opties zijn. Anders is het ook een teleurstelling als je daar bent en er niks vegetarisch te eten is. En jawel, ze hadden een hele lekkere burger die ik moest uitproberen. Mocht je het trouwens veganistisch zijn, dan kan je dat ook aangeven en dan vervangen ze een paar ingrediënten.

Bij binnenkomst vielen er een aantal dingen op. Het zag er gezellig uit, omdat het interieur heel donker was. Het deed me een beetje denken aan een donkerbruin cafeetje. Er waren veel jonge mensen te zien en wat oudere stellen. Maar… Het is er wel heel groot en erg horig. Ik had er geen problemen mee, maar ik snap het wanneer mensen daar minder tegen kunnen.

Latte Machiatto

Als je “mijn lovely hotspots” een beetje volgt dan weet je dat ik bij elk tentje dat ik bezoek een kop latte machiatto vraag met sojamelk (#lactoseintolerant en #melkisvoorhetkalfje.nl). Helaas hadden ze dit niet en zat ik aan een kop muntthee. Dat verder ook heel lekker was hoor!

De vegaburger was gemaakt van kidneybonen, het was goed gekruid en smaakte daardoor prima. Het broodje was groen en ik kreeg nog een mini emmertje met patat waardoor het menu er heel leuk uitzag wanneer het geserveerd werd! Voor 15 euro kreeg je het menu. Alles was wel vers gemaakt, of tenminste het smaakte vers, dus qua prijs/kwaliteit verhouding was dit wel oke!

Ga ik er nog eens heen?

Nee, maar dat is puur omdat er niet heel veel keuze is voor vegetariërs. Ik houd ervan om elke keer wat anders te nemen en bij De Waag stond er verder niets op het menu dat me echt motiveert om nogmaals te gaan. Voor de vleeseters is dit tentje denk ik wel een must-go omdat er zoveel keus is. Dus als tip voor De Waag: Voeg wat lekkere vegetarische/veganistische gerechten toe aan het menu en dan kom ik zeker langs!!

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*