Granola

Snel naar recept

Granola is het zusje of broertje van muesli. Tegenwoordig zie je dat de uit Amerika overgevlogen trend ook in Nederland een hele hype aan het worden is. Het is een mix van havermout, noten, zaden, soms gedroogde vruchten en honing. Het is heel lekker in combinatie met yoghurt, melk of kwark. Veel bakkerijen verkopen het, maar de prijs is ietsjes aan de dure kant. Voor een zakje van 200 gram ben je al snel 4 euro kwijt en eerlijk is eerlijk, niet iedereen kan zich dit permitteren en daarom is het belangrijk dat je dit soort gezonde dingen ook thuis zelf kan maken.  En daarom heb ik, naast het granola-recept hier onderin, besloten wat tips toe te voegen om granola voor iedereen betaalbaarder te maken!

Het onderstaande recept bevat wat duurdere ingrediënten en daarom een paar tips:

  • Neem altijd de goedkoopste havermout. Elke supermarkt heeft een variant van ongeveer 0,40 cent.
  • Noten kan je makkelijk  vervangen door andere ongezouten noten die je bijvoorbeeld al thuis hebt liggen of die in de aanbieding zijn. (Geen pinda’s gebruiken, dat zijn ook geen noten, maar ik meld het even voor de zekerheid)
  • Gedroogde vruchten zijn meestal goedkoper dan verse vruchten. Maar let op de prijs, want vijgen zijn van een iets hogere prijsklasse dan krenten. Probeer daarin te variëren.
  • Kokosolie is ook niet het goedkoopst, vervang dat door zonnebloemolie. De smaak is dan iets anders, maar nog steeds lekker en goedkoper.

 

Hieronder staat het recept!

granola2

Het is heel makkelijk om granola te maken en heerlijk als ontbijt met wat yoghurt en vers fruit. Het is ook echt ideaal om ervan te snacken als je lekkere trek hebt!

Als je het gaat maken, geniet ervan!

-Xx N-

 

home is where granola is

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*