Eet op kleur en maak deze gekleurde salade

Snel naar recept

Toen ik deze salade had gemaakt, zei mijn kleine zusje dat we een heel feestmaal hadden. Het andere gerecht dat we erbij hadden was lekkere zalm gemarineerd door mijn moeder. Alleen deze gekleurde salade maakte dus al een heel mooi gezicht op tafel. Voor deze salade maken we gebruik van zes verschillende groenten in zes verschillende kleuren.

6 kleuren in eten

Het is erg belangrijk om verschillende kleuren groenten te eten. Hoe meer kleur hoe beter. Elke kleur groente heeft zo zijn eigen voordelen. Maar wat betekent dat nou eigenlijk en wat zijn de voordelen hiervan? Hieronder vind je een aantal kleuren voedsel met hun voor- en nadelen.

Groen voedsel kalmeert en geeft rust

Groene groenten zoals koriander, erwten, bonen en komkommer zijn goed voor de oren, armen, spijsvertering en voor het hart.

Geel voedsel harmoniseert, reinigt en laxeert

Gele groenten zoals linzen, bonen, bananen, ananas, mais en citroenen zijn goed voor maag, lever en het zenuwstelsel. Geel voedsel werkt kalmeren en stimuleert het geluk en welzijn.

Oranje voedsel versterkt, kalmeert en bevordert het eetlust

Denk hierbij aan mango, wortel, perzik, eigeel, pompoen en papaja. Het eten van oranje voedsel is goed voor benen, maag en je bloedsomloop. Het helpt ook tegen luchtvervuiling en de gevaarlijke uv stralen van de zon.

Rood voedsel verwarmt en stimuleert

Bessen, appels, kidneybonen, vlees, tomaten en radijs zijn goed voor de nieren, blaas en spieren. Te veel rood voedsel is niet goed. Je boosheid, irritatie en hyperactiviteit kan hierdoor versterkt worden.

Blauw voedsel werkt antiseptisch, slaapverwekkend en kalmerend

Rozijnen, bramen, bosbessen, pruimen en paddestoelen horen bij het groepje blauw voedsel. Deze producten zijn goed voor de mond, keel en luchtwegen. Het zorgt voor een goede nachtrust en bevordert daarmee het slapen.

Paars voedsel zet aan tot creativiteit en is antibacterieel

Aubergine, bieten, uien, rode kool en druiven zijn goed voor je hoofdhuid en haar. Daarnaast werkt het ook kalmerend. Paars is verweven met rood en blauw wat het extra voedzaam maakt.

salade-5

 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*