8 Koffietentjes in Leiden

Omdat koffie drinken zo leuk is, heb ik voor jou een lijstje gemaakt van de leukste 8 koffietentjes in Leiden

Ik ben geen echte koffiedrinker. Ik drink neppe koffie zoals veel vrienden dat noemen a.k.a. Latte Machiatto, want dat is mijn lievelings! Het is voor mij een hele reis geweest om te ontdekken wat ik echt lekker vind (ik overdrijf). Eerst dronk ik alleen de Marokkaanse koffie van mijn oma en van mijn moeder met lekker veel suiker en kaneel. Later is dat veranderd in koffie met melk. Maar daardoor had ik constant last van mijn buik, want lactose intolerant. De melk is snel vervangen door sojamelk en later heb ik dat weer vervangen door havermelk. Ik word helaas niet gesponsord door Oatly maar de eerste conclusie die ik ga geven is dat de koffie met Oatly havermelk echt duizend keer lekkerder is dan de koffies met andere merken havermelk.

1. Lebkov and Sons

Ik ben echt een fan van Lebkov. Dit is een familiebedrijf, dat gerund wordt door hele leuke mensen. Ze zijn in Leiden begonnen op het Centraal Station en zijn verder gegroeid naar Den Haag en andere plekken in Nederland. Zo openen ze binnenkort ook weer een vestiging in Utrecht op het station! De koffie is er altijd goed en er is genoeg ruimte om te werken. Ik heb er een periode elke vrijdag gezeten omdat ik daar al mijn ZZP klussen deed. Aanrader dus.

Adres: Bargelaan 8, 2333 CT Leiden

2. Lot en de Walvis

Lot en de Walvis is een beetje afgelegen van het centrum, maar dat maakt het zeker niet minder cool. Dit is juist een van de leukste plekken in Leiden. Bij Lot en de Walvis geniet je van een heerlijke kop koffie of thee, eten en je kijkt zo naar de haven wat overigens prachtig is!

Adres: Haven 1, 2312 MG Leiden

3. Brasserie Buitenhuis

Het Buitenhuis is mijn place to be in alle seizoenen als ik bij het water wil zitten en niet helemaal naar Katwijk of Noordwijk wil gaan rijden. Het is net buiten Leiden, in Valkenburg, bij het Valkenburgs meertje. Zij hebben heerlijke volle koffie met als het goed is Oatly melk. Dus ik ben een fan! Ook niet onbelangrijk is dat je er ook heerlijk kan eten! In de zomer is het er extra mooi, lekker beachy and superchill!

Adres: J. Pellenbargweg 2, 2235 SP Valkenburg

4. Roos, taste & smile

Naast heerlijke maaltijden verkoopt Roos ook hele lekkere koffie. Ik ben al sinds dag 1 fan van Roos. Dit was een van de eerste hippe tentjes waar jonge mensen gezellig konden gaan eten. Tegenwoordig zijn ze onmisbaar en kom ik er regelmatig om lekker te genieten van de koffie en de lekkernijen.

Adres: Botermarkt 12, 2311 EM Leiden

8 koffietentjes in Leiden

5. Borgman en Borgman

Een vader en een zoon zijn deze tent gestart. Het is heel Scandinavisch ingericht. Als je fan bent van strak en wit, ben je aan het goede adres! Je ziet dat de mensen die er werken het echt met passie doen en graag een goede koffie maken.

Adres: Nieuwe Rijn 41, 2312 JG Leiden

6. Anne en Max

Een altijd druk bezette koffietent. Die naast koffie ook meer aanbiedt zoals ontbijt en lunch. Ik kan goed tegen rumoer dus ik kan daar prima aan het werk, maar ik kan me voorstellen dat mensen die niet heel goed kunnen tegen geluiden hier niet optimaal aan de slag kunnen. Voor mij is het een prima zaak.

Adres: Gangetje 2, 2311 ER Leiden

7. Roast and Toast

Deze zaak is van twee zusjes die samen de tent runnen. Hun moeder is er soms ook. Het is een beetje verborgen in het steegje als je richting de Burcht loopt vanuit de kant van het Stadhuis. Ik vind alle winkeltjes in deze steeg geweldig. Als je vis eet en van tosti houdt, dan moet je de Tropical Tuna zeker nemen.

Adres: Burgsteeg 3, 2312 JR Leiden

8 koffietentjes in Leiden

8. Bagels and Beans

Je vindt hier de meest heerlijke bagels en echt goede koffie! Vooral de kleine chocolaatjes in de vorm van koffiebonen zijn mijn favoriet. De sfeer is er altijd goed en het eten is goed! Dit is de meest nostalgische plek omdat dit een van de eerste zaakjes was waar ik lekker kon eten toen ik nog in mijn tienerjaren de stad ontdekte. Nu is het een plek waar ik graag kom om even te ontspannen.

Adres: Drie vestigingen

Welke van de 8 koffietentjes in Leiden vind jij leuk om te bezoeken? Laat het me weten in de comments.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*