6 x Lovely Foodspots in Washington DC en Charlottesville

Inmiddels is het anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst in Amerika was. Dit zijn de foto’s die ik laatst heb gevonden. Ik moest ze gewoon delen met jullie. Op vakantie naar Amerika bezochten we onder andere Washington DC en later ook Charlottesville. Hieronder deel ik de leukste foodspots die we toen hebben bezocht en die overigens nog steeds bestaan.

1. Mama Ayesha

We begonnen de vakantie gelijk met het bezoeken van ‘Mama Ayesha’. Het is genoemd naar Mama Ayesha Abraham. Ze was geboren in Palestina. Op 21 jarige leeftijd runde zij al 24 boerderijen in Palestina. In 1940 kwam ze werken in Amerika als kokkin voor de Syrische Ambassade. Na 20 jaar als kokkin voor de Syrische Ambassade te hebben gewerkt, heeft ze haar eigen restaurant geopend. Toen heette het ‘Calvert Café’, daar verkocht ze heel veel lekkere gerechten uit het Midden-Oosten. Veel politieke figuren kwamen daar ook om te eten. Na haar dood in 1993 hebben haar neefjes het restaurant overgenomen. Het restaurant is sindsdien naar haar vernoemd, vandaar de naam ‘Mama Ayesha’. We hebben er heerlijk Midden Oosters gegeten. Ze hebben er falafel en spiezen met vlees, maar ook lekkere rijstgerechten en soepen. Oh ja, hier heb ik mijn eerste Baba Ganoush ooit gegeten. #heaven.

image

image

2. Fr-ozen-Yo

Het is nu misschien niet zo warm als in de zomer toen. Maar de must-go is de Fr-ozen-yo. Hier verkopen ze frozen yogurt. Je vindt ze op drie plekken in Washington. Ze staan op best wel bekende plekken. Je hebt natuurlijk meerdere bedrijven die frozen yogurt verkopen in Washington, maar die zijn allemaal niet zo lekker.

Je pakt bij binnenkomst een bakje en vult het zelf met de smaken die je zelf wil. Zo heb je er zuivelvrije ijsjes, maar ook suikervrije ijsjes. Daarna doe je de toppings naar keuze op en weegt het ijsje. Het gewicht bepaalt de prijs van het ijsje. Je kan het dus zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt.

Amrika

 

3. Shake Shack

Shake Shack is the place to be als je in Washington of New York bent. De vleesburgers heb ik niet gegeten, omdat ze niet halal zijn. Maar ooh wat was de vegetarische burger geweldig!!! Echt dit is echt een van de lekkerste dingen die ik daar heb gegeten. Dus als je daar in de buurt bent. GA ER NAARTOE!

shakeshak

 

ss

 

4. Doi Moi

Doi Moi was het tweede restaurant dat ik bezocht had in Washington DC. Het is een Vietnamees Restaurant met heel net personeel. Mijn eerste ervaring met Doi Moi was niet echt plezierig. Ik kreeg de hete noodles die mijn nicht had besteld en daardoor ben ik een soort van in de fik gestoken door het personeel. We hadden pas op het eind door dat onze borden waren verwisseld. LOL. Nee, dit was echt niet lollig. Toen we dit tegen het personeel vertelde, voelden zij zich vet schuldig en kreeg ik een nieuw bord. Alleen ja, mijn hele smaak was verpest door de hitte in mijn mond.

Op het moment dat ik een beetje was afgekoeld, kon ik weer proeven. Het eten was er lekker en waar ik ook van houd, is dat alles automatisch wordt bijgevuld. Je hoeft niet te vragen naar extra drankjes. Water krijg je onbeperkt. Dat zouden ze hier in Nederland ook moeten doen. We hebben hier het beste drinkwater van de wereld en dan gaan restaurants gierig doen door je een fles Spa blauw van 3,50,- te geven. Of ik ben gierig, dat kan je natuurlijk ook vinden…

Washington
Doi Moi in Washington

dm2

5. UNO

Toen we onderweg waren naar Charlotesville zijn we gestopt in Manassas. Bij zo een groot typisch Amerikaanse parkeerplaats langs de snelweg. Je had er een bioscoop, maar vooral veel eettentjes. We gingen eerst naar de Wendy’s, maar daar konden we niks eten behalve vlees en daar hadden we geen zin in. De patatjes waren trouwens wel lekker. Dat was ook het enige wat we konden eten.

Nadat te hebben gegeten zijn we naar de Uno gegaan. Dat is best wel een bekende zaak in Amerika. We begonnen met nacho’s. It was huge and it was great. Daarna kreeg iedereen zijn eigen dish. Iedereen had wat lekkers. Ik had de diepe pizza, dit was zo lekker maar ook heel vettig. Dus na twee sneetjes had ik al genoeg van de vettige hap. Het is handiger als je deze maaltijd met z’n drieën besteld en deelt. De andere maaltijden waren volgens mij wat lichter…

Amrika-2
De nacho’s

 

Amrika-3
Deep pizza

 

Amrika-5
Dit was iets met aubergine ent tomaten op stukjes brood

 

Amrika-6
Groentesalade met kaas

 

6. The Pie Chest

De bodems van de pie’s waren zo verschrikkelijk lekker. We hadden een ratatouille pie gehaald en een appeltaart. Na die appeltaart had ik nog een broodje gehaald met ei spinazie en fetakaas. Het broodje was gemaakt van het deeg waar de pie ook van gemaakt was. Ik moest gewoon dat broodje halen om een soort van afscheid te nemen van alle heerlijkheid!

applepie

appeltaart

ratatouille

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*