Recept: Proteïne pannenkoeken

Snel naar recept

Proteïnen zijn vooral belangrijk bij het herstellen en opbouwen van spieren. Dit kan je op verschillende manieren doen. De bekendste manieren om eiwitten binnen te krijgen zijn door verschillende whey shakes in te nemen, veel kwark te eten en/of heel veel kipfilet te eten.

Als vegetariër of veganist is vlees niet de beste oplossing. Eiwitten kan je heel gemakkelijk binnenkrijgen door bijvoorbeeld veel peulvruchten en groente te eten. Maar mocht dat niet lukken omdat je nog een tekort hebt, dan kan je ook een vegan proteïne shake proberen. Via eiwit.nl heb ik de Nutristrength Pea Protein Cocoa gekregen. Dat is een veganistische proteïne shake met een chocoladesmaak. Link vind je hier.

Bij plantaardige proteïne shakes heb ik altijd een probleem met de nasmaak. Ik heb een keer eerder een vegan proteïne shake van de Body en Fit geprobeerd en die was echt niet te drinken. Maar omdat ik wel altijd een opgeblazen buik krijg van dierlijke shakes, heb ik de Nutristrenght gekozen om te proberen. De cacaosmaak proef je heel duidelijk en het heeft bijna geen ‘plantaardige’ nasmaak die ik bij de andere merken heel erg vervelend vind.

Je kan echt alle kanten uit met proteïne shakes. Dit keer heb ik dus pannenkoekjes gemaakt. Het recept vind je hieronder.

Ik werk dit keer trouwens met kopjes. Zorg ervoor dat je elke keer hetzelfde kopje gebruikt als het bij de ingrediënten staat. Het maakt dan niet uit hoe groot het kopje is. Wil je meer maken? Dan gebruik je een grotere kop en als je minder wil maken dan gebruik je een kleiner kopje. Je kan de kopjes ook verdubbelen en/of halveren. Lekker vaag misschien, maar ik denk dat het wel duidelijk is haha.

Wil je de proteïne poeder ook proberen ga dan naar de site van eiwit.nl en/of happyprotein.nl. Zij hebben echt een supergroot assortiment van verschillende soorten proteïne shakes. Ik vind ze heel cool in ieder geval! 🙂

 

 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*