Hotspot Washington: Mama Ayesha’s

Washington, de hoofdstad van Amerika. De stad die internationaal bekend is als de stad waar het Witte huis staat. Waar gebouwen staan die een Romeinse tint hebben. Ook vind je er gebouwen die gebouwd zijn met de vergelijkbare structuur als het paleis van Napoleon. Eigenlijk vind je heel veel Europese architectuur met een Amerikaanse tint in Washington. Het is een hele mooie stad die heel erg indrukwekkend is. Maar daar gaat dit artikel niet over.

image

In dit artikel laat ik zien waar ik gegeten heb in Washington! Washington is heel groot, dus het is heel erg gebruikelijk om het OV te gebruiken. We hebben van de ene plek naar de andere gehold om lekker te kunnen eten. Oke… We hebben ook vaak gebruik gemaakt van Über. Dat is zeker raadzaam als je in Amerika bent, overal is er wel een te vinden!

In Amerika hebben we allemaal verschillende snacks geprobeerd, dat was ook wel op de weegschaal en in de spiegel te zien. Wel heb ik, omdat veel dingen niet halal waren, vveel vegan/vegetarisch gegeten! In de zestien dagen dat we in Amerika waren hebben we drie keer vlees gegeten en twee keer bij hetzelfde restaurant.

image

We begonnen de vakantie gelijk met het bezoeken van ‘Mama Ayesha’. Het is genoemd naar Mama Ayesha Abraham. Ze was geboren in Palestina. Op 21 jarige leeftijd runde zij al 24 boerderijen in Palestina. In 1940 kwam ze werken in Amerika als kokkin voor de Syrische Ambassade. Na 20 jaar als kokkin voor de Syrische Ambassade te hebben gewerkt, heeft ze haar eigen restaurant geopend. Toen heette het ‘Calvert Café’, daar verkocht ze heel veel lekkere gerechten uit het Midden-Oosten. Veel politieke figuren kwamen daar ook om te eten. Na haar dood in 1993 hebben haar neefjes het restaurant overgenomen. Het restaurant is sindsdien naar haar vernoemd, vandaar de naam ‘Mama Ayesha’.

Het restaurant is heel erg mooi. Je hebt er mooie lampen, een mooie waterval en goed zittende stoelen. Het was alsof ik even in een Arabisch land was. Ook vielen de prijzen van het eten heel erg mee. De prijs/kwaliteitverhouding is dus heel goed. Ook de bezoekers van het restaurant zijn van alle kanten van de wereld, echt Amerikaans dus.

image

De buitenkant is heel mooi roze. Ik moest een beetje denken aan de huizen in Marokko. Daar leek het een beetje op. En aan de zijkant van het gebouw is een hele grote muurschildering te zien met alle wereldleiders, met in het midden Mama Ayesha! De foto heb ik helemaal bovenaan het artikel geplaatst voor als je interesse hebt!

Dit is dus echt een must-go als je een keer in Washington bent!

-Xx N-

 

 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*