Recept: Simpele frisse salade

Een frisse salade in de lente en in de zomer kan natuurlijk niet ontbreken. Tijdens deze seizoenen lukt het me altijd om wat minder te eten dan normaal. Dan is zo een salade heerlijk om mee te lunchen. Dit recept is lekker simpel en fris, een heerlijke salade dus. Je kan er zelf ook nog groente of fruit aan toevoegen die je lekker vindt.

Ik houd bijvoorbeeld van rode bieten. Dat mag bij de meeste salades niet ontbreken. Dit keer heb ik het er niet aan toegevoegd, omdat ik de combinatie komkommer en appel heel erg lekker vond. Mocht je bieten wel willen toevoegen, dan kan dat natuurlijk ook! Hieronder vind je het basis recept die je op je eigen manier kan aanpassen. Voeg er bijvoorbeeld wortel aan toe of de bovengenoemde bieten.

De maaltijd is erg populair tijdens het barbequen wanneer de hele tafel bedekt is met vlees. Er is altijd een bepaald moment wanneer mensen op zoek zijn naar iets fris. Dan is deze salade ook perfect om te serveren. Het is niet te zwaar en is echt heerlijk tussen de stukken barbeque (vega)vlees. Omdat de salade heel fijn gesneden is, is het ook lekker om op stukjes stokbrood te plaatsen. Ja ja, heb alles al geprobeerd.

Simpele frisse salade

Categorie: Diner, Healthy, Vegan, Vegetarian

Simpele frisse salade

Ingrediënten

  • 1 hele komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Zout en peper

Instructies

  1. Snijd de komkommer, tomaat, rode ui en de appel heel fijn. Doe dit bijvoorbeeld door een mixer te gebruiken of door zelf de ingrediënten heel fijn te snijden met een scherpe mes.
  2. Maak je eigen dressing door een eetlepel azijn, zonnebloemolie, zout en peper door elkaar te mengen.
  3. Schenk dit mengsel over de salade en je bent klaar om het te eten.
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*