RECEPT: Eiwitrijk Chocolade Havermoutpap

Recepten die lekker eiwitrijk zijn en zo op tafel staan, zijn het lekkerst. Daarnaast is het recept van de eiwitrijke chocolade havermoutpap ook erg voedzaam. Als je een beetje doorscrolt in mijn Instagram feed, zul je snel ontdekken dat ik heel erg houd van havermout. Natuurlijk ontbijt ik hier niet altijd mee, maar ik maak er wel altijd een feestje van als ik mijn havermout eet.

Welke soorten?

Havermout kan je op verschillende manieren eten. Ik heb bijvoorbeeld in het verleden lekkere pannenkoeken, havermout koekjes en overnigh oats gemaakt. Het is heel lekker en ook nog voedzaam.

Waarom havermout?

Tegenwoordig heeft elke foodblogger wel een leuk recept voor havermout. Maar is havermout dan ook echt gezond voor je? Het antwoord is ja. Havermout bevat veel vezels en laat vezels nou het smeermiddel zijn voor de darmen. Je stofwisseling is dus beter omdat jouw lichaam het eten makkelijker en sneller verteert. Ook zorgt haver ervoor dat je sneller vet verbrandt en spiermassa opbouwt. Dit komt omdat havermout langzame koolhydraten zijn. Daarnaast is de chocolade havermoutpap recept ook nog eens eiwitrijk!

RECEPT: Eiwitrijk Chocolade Havermoutpap

Categorie: Ontbijt, Vegan

Hoeveelheid: 1

RECEPT: Eiwitrijk Chocolade Havermoutpap

Ingrediënten

  • 1/2 opscheplepel plantaardige eiwitpoeder
  • 70 gram havermout
  • 300 ml sojamelk
  • 1 eetlepel chiazaadjes

Instructies

  1. Verwarm de sojamelk.
  2. Wanneer het goed heet is, voeg je er de havermout en de chiazaden aan toe. Laat het even sudderen in de pan. En zet het vuur uit als het een goed papje is.
  3. Dan doe je de plantaardige eiwitpoeder bij het mengsel en roer je het goed door.
  4. Als topping kan je alle soorten fruit en noten gebruiken die jij in huis hebt. Ik heb gebruik gemaakt van mango, bevroren bessen en aardbeien. Voor een leuk effect heb ik er ook een beetje kokos aan toegevoegd als topping.
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*