RECEPT: Börek uit de airfryer

Toen ik nog op de middelbare zat, dat is inmiddels alweer tien jaar geleden :o, had ik voor het eerst een stuk börek op. Wat was dat een geweldige ervaring! Börek is een deeggerecht dat vooral wordt gemaakt in landen die tot het Ottomaanse Rijk behoorden. Het is een gerecht met blader- of filodeeg dat gevuld is met verschillende kazen, gehakt en/of groente.

Normaal gesproken bestaat de börek uit verschillende lagen, een beetje vergelijkbaar met de Italiaanse lasagne. Omdat ik het toch ietsjes anders wilde hebben, heb ik de blaadjes opgerold en is er een  soort slakkenhuisje ontstaan. Ik heb dit gerecht gemaakt in de airfryer van Homie. Echt ideaal!

Ik ben zo een fan van de Homie Airfryer. Normaliter zou ik de oven aandoen, maar nu hoeft dat niet. Mocht je ook behoefte hebben aan zo een mooie airfryer? Ga dan naar homie-athome.com en gebruik dan de kortingscode: lovelyfoodies. Je krijgt dan maar liefst 50 euro korting.

RECEPT: Börek uit de airfryer

Categorie: Baking, Diner, taart, Vegetarian

RECEPT: Börek uit de airfryer

Ingrediënten

  • 1 pak yufka blaadjes (Turkse bladerdeeg)
  • 200 gram fetakaas
  • 1 zak verse gewassen spinazie
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 50 ml zonnebloemolie

Instructies

  1. Kruimel de fetakaas.
  2. Pak een blad yufka en bestrooi daarover de fetakaas. Doe er ook de spinazie overheen. Rol dan voorzichtig de yufka. Rol de rol dan opnieuw in een vorm van een slak. Wanneer de rol op is, vul je het aan met een nieuwe gevulde yufkablad. Zo ga je verder totdat de vorm helemaal vol is.
  3. Doe dan in een aparte kom 2 eieren, de melk en de zonnebloemolie. Meng dit heel goed door elkaar. Doe dit over de vorm totdat het bijna overstroomd is.
  4. Stop de vorm gelijk in de Airfryer en laat het voor 30 minuten bakken op 140 graden.
  5. En voila jouw borek is helemaal klaar!

Borek (3 van 4)

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*