Oreo Nutella Cheesecake

Oke, dit is een mega cheatcake, de Oreo Nutella Cheesecake. Of ik achteraf spijt krijg als ik dit gegeten heb? Nee! Zo af en toe mag jij jezelf ook wel verwennen met iets lekkers en zoets. Toch? Ik heb deze foto al langer geleden geplaatst op mijn Facebook-pagina maar ik wilde het recept perse nog een keer uitproberen om te kijken of het echt zo simpel is om te maken.

Je kan gewoon geen nee tegen deze Oreo Nutella cheesecake zeggen! De combinatie Oreo en Nutella in de vorm van een cheesecake maakt de cheesecake echt heerlijk! Hieronder staat het recept.

Oreo Nutella Cheesecake

Categorie: Baking, Food, taart

Oreo Nutella Cheesecake

Ingrediënten

  Bodem
 • 1 rol oreo's (154 gram)
 • 70 gram boter
 • 20 gram gehakte walnoten
  Cheesecake vulling
 • 555 gram roomkaas (het liefst 3 pakjes Philadelphia)
 • 200 gram Nutella
 • 100 gram poedersuiker
  Topping
 • 200 gram aardbeien (optioneel, wel heel lekker)
 • 100 gram blauwe bessen (optioneel)

Instructies

 1. Voor de bodem maal je de oreo's goed fijn.
 2. Dit kan in een keukenmachine, maar als je die niet hebt, kan je de oreo's in een grote plastic zak doen en een roller er overheen rollen. Dit doe je net zo lang totdat je een plastic zak hebt met fijngemale oreo's.
 3. Voeg aan de fijngemalen oreo's de boter (gesmolten) en de in stukken gehakte walnoten toe. Roer dit goed door elkaar totdat je een goed stevig mengsel hebt
 4. Doe dit mengsel in een rechthoekige cake bakvorm die je bekleed hebt met bakpapier. Zorg ervoor dat de bakpapier eruit komt zodat je de cheesecake er later makkelijk uit kan krijgen. In het plaatje hieronder zie je hoe ik dat heb gedaan. Anders moet je een vorm vinden waarvan je de onderkant kan loskoppelen.
 5. Druk het oreo-mengsel goed aan.
 6. Was de aardbeien en droog ze goed af, want er mag geen vochtige aardbei in de cheesecake zitten. Snijd de aardbeien in tweeën en plaats ze zoals je hieronder kan zien aan de zijkanten van de bakvorm. Zorg ervoor dat de platte/natte kant tegen de bakvorm aankomt. Het is een priegelwerk, maar het resultaat mag er zeker wezen..
 7. Gebruik een grote kom en doe daar 200 gram Nutella in en meng dat met de roomkaas. Meng dit met een garde zodat het mengsel stevig blijft.
 8. Als laatst voeg je er de poedersuiker aan toe.
 9. Als het mengsel goed gemengd is en de kleur egaal is, mag het 'cheesecake mengsel' over de oreo-bodem worden verspreid.
 10. Zorg ervoor dat het cheesecake-mengsel overal gelijk is verdeeld.
 11. Laat het dan minimaal vier uur in de koelkast staan. Wanneer je de cake eruit haalt moet je wel een beetje voorzichtig zijn met het verplaatsen. Daarom raad ik het wel aan om een bakvorm te gebruiken met een losse onderkant.
 12. Als je de cake wil presenteren op tafel, snijd je het fruit en versier daarmee de bovenkant van de taart. Doe dit wel vlak voordat je het gaat presenteren, want aardbeien bijvoorbeeld zijn vochtig en kunnen daardoor de cheesecake een beetje verpesten als je het er vanaf het begin op legt. Dus eerst laten opstijven en dan pas het fruit toevoegen.
 13. Dan is je Oreo Nutella cheesecake helemaal klaar om opgegeten te worden!

IMG_1887IMG_1909

 

Het is in principe heel erg makkelijk te maken, alleen moet je wel even wachten totdat het is opgestijfd. Daarom is het slim om het ‘s morgens te maken als je het ‘s avonds wil serveren!

Ik vind het echt een lekker stuk! Veel succes met het maken (en snoepen tussendoor) en eet smakelijk alvast!

taart oreo nutella

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*