Fudge brownies

Vandaag heb ik per ongeluk een heerlijke fudge brownie gemaakt. Dit recept heb ik per toeval ontdekt nadat ik de brownies, die ik ook op mijn blog heb staan (Gezonde brownies), in de oven had gezet. Na 10 minuten ontdekte ik dat de brownie maar niet luchtiger werd. Toen ik op het aanrecht keek, zag ik dat ik het zakje met bakpoeder vergeten was…. -_- . Het was al te laat om de brownies uit de oven te halen, dus heb ik het maar gewoon in de oven laten staan totdat het klaar was.

Wat ik daar uit de oven haalde, was gewoon een geluk bij een ongeluk. Ik was echt intens gelukkig nadat ik zag dat de brownie super fudgy was. Ik hou heel erg van fudge dingen en dit was precies goed.

Fudge brownies

Categorie: Baking, Food, taart

Fudge brownies

Ingrediënten

 • 250 gram pure chocola
 • 150 ml kokosolie (ong. gelijk aan 3 gestolde eetlepels kokosolie)
 • 3 eieren
 • 3 eetlepels honing
 • 200 ml melk
 • 130 grams speltmeel
 • !

Instructies

 1. Smelt de chocola op de ‘au bain marie’ manier of gebruik een magnetron en laat het 3 minuten smelten. Stop de magnetron elke minuut om de chocola te controleren en te roeren, want chocola verbrandt snel in de magnetron en dat zou zonde zijn.
 2. Voeg de kokosolie aan de gesmolten chocola toe. Zorg ervoor dat het een goed vloeibaar mengsel is.
 3. Ondertussen pak je een andere kom waar je drie eieren mixt met drie eetlepels honing. Nadat je dat goed gemixt hebt, voeg je er de melk doorheen.
 4. Wanneer de chocola een beetje is afgekoeld, voeg je de twee mengsels door elkaar. Zorg in de tussentijd dat je het mengsel goed door elkaar heen roert zodat de eieren niet stollen door de hitte van de chocolade.
 5. Voeg dan 130 gram speltmeel aan de mix toe. Voel je vrij om een klein beetje meel aan je mix toe te voegen wanneer je het idee hebt dat de mix te dun is.
 6. Doe het mengsel in een brownie-bakvorm
 7. Stop het voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarde oven op 180 graden. Hou het na 15 minuten al goed in de gaten, omdat elke oven anders reageert. Laat het in de oven staan totdat er geen deeg meer blijft plakken als je er met een satéstokje in prikt.
 8. Dan kan de brownie eruit gehaald worden!

Super simpel en heel lekker als je van fudge houdt! Ik heb volgens mij meer dan de helft opgegeten, maar we hebben niet voor niets de sportschool! 😉

Veel plezier met het maken van de brownie en eet smakelijk alvast!

-Xx N-

 

brownie 2

 

2 Comments

 1. ik las fudge en toen was ik al om! Ik ga jouw recept sowieso proberen. Inclusief het vergeten vh bakpoeder haha

   

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*