Courgette spaghetti met tofu

Steeds vaker zie ik dat mensen overgaan op vegan en/of liever geen koolhydraatrijke maaltijden willen eten. Ik ben een alles-eter, dus ik sta ook open om andere dingen uit te proberen. Daarom heb ik deze courgette spaghetti gemaakt. Normaal gesproken wordt er bolognese aan de spaghetti toegevoegd, maar ik heb even iets met tofu uitgeprobeerd.

Allereerst heb je  een apparaat nodig om die slierten te maken. Nadat ik veel positieve reviews heb gelezen over de Spirelli, heb ik een Spirelli gehaald bij bol.com. De Spirelli lijkt op een soort puntenslijper, waarmee je een courgette als het ware ‘slijpt’. Achteraf heb ik een nadeel ontdekt, er blijft namelijk altijd een stuk courgette over die je niet kan ‘slijpen’. Maar goed, dat is bij elke puntenslijper een nadeel. Verder snijdt het prima en de Spirelli is ook leuk om voor andere groenten te gebruiken, bijvoorbeeld voor salades.

Genoeg over groente-puntenslijpers, hieronder staat het recept!

Courgette spaghetti met tofu (3 personen)

Ingredients

  • 1 1/2 courgettes
  • 200 gram tofu
  • 1 Toscaanse groentemix (400 gram groente)
  • 150 gram kikkererwten
  • peper en zout

Instructions

  1. Allereerst snijd je de courgette in slierten met behulp van de Spirelli. Dit kan je natuurlijk ook doen door de courgette in dunne repen te snijden met een mes.
  2. Snijd de tofu in kleine blokjes en bak ze vervolgens in een wokpan met een klein beetje zonnebloemolie. Voeg er dan de Toscaanse groentemix en de kikkererwten aan toe. (Natuurlijk kan je ook zelf groenten snijden. Zorg er dan voor dat je minimaal 400 gram hebt. Denk dan aan paprika, rode uien, wortel en prei.)
  3. Roerbak tegelijkertijd de courgette-slierten in een andere pan
  4. Breng alles op smaak met wat peper en zout. Als je het lekker vindt, kan je er ook nog oregano aan toevoegen.
  5. Als alles gaar is kan je het opdienen. Begin met een beetje courgette-spaghetti op elk bord en voeg er vervolgens de groenten aan toe.

Heel makkelijk dus en gezond! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

-Xx N-

courgette noodles 2

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*