Cottage cheese pannenkoekjes

Een tijdje geleden deed ik heel erg mijn best om te sporten en gezond te eten. Dat is tegenwoordig iets minder geworden, maar bewust met eten omgaan zal altijd wel blijven. Het is dus vooral belangrijk om niet altijd op dieet te zijn. Wel is het belangrijk dat je jouw levensstijl goed in de gaten moet houden..

Lekker veel variatie in je voeding is dan ook erg belangrijk voor jouw lichaam. Zo af een toe een taartje en chocolaatje kan dan geen kwaad. Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms periodes heb dat ik dagelijks iets zoets moet. Ik ben niet voor niets aangekomen.. :)Dus wil je lekker veel eten, neem dan veel groenten. Lekkere tip van iemand die helemaal niet praktiserend is..

De bovenstaande tekst moet dus nu leiden naar het heerlijke recept dat ik gemaakt heb dankzij Meda. Het is een mini pannenkoekje die je heel gemakkelijk kan maken. Je kan er de dag mee starten, maar je kan er natuurlijk ook mee lunchen. Het hoofdingrediënt is de cottage cheese. Door veel mensen beter bekend als Hüttenkäse. Het leuke van dit recept is dat je de kaas niet eens proeft. Hartstikke chill dus!

Cottage cheese pannenkoekjes (6 pannenkoekjes)

Ingredients

  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel speltbloem
  • 1,5 eetlepel cottage cheese
  • 1 tl bakpoeder
  • een beetje olie voor in de pan

Instructions

  1. Klop het ei goed door en voeg daar de speltbloem, cottage cheese en bakpoeder doorheen.
  2. Roer dit goed door elkaar. Dit kan gewoon met een lepel.
  3. Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie. Doe een eetlepel van de mix in de pan. Bij mij passen er ongeveer drie kleine pannenkoekjes in een pannenkoekenpan en bak ze aan beide kanten goudbruin.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*