fbpx

Corndogs!!

Vandaag heb ik lekkere corndogs gemaakt! Ik ben niet echt een vleeseter, maar zo af een toe een snackje vind ik wel lekker. Het is best makkelijk om deze corndogs te maken. Corndogs zijn worstjes met een deeglaag eromheen dat gefrituurd is. Meestal bestaat het deeg uit een deel maisbloem en een deel gewone bloem, maar ik heb gebruik gemaakt van maizena. Ik vond het deeg wel lekker luchtig dus ik blijf deze combinatie gebruiken.

corndogs1

Ingrediënten (voor 12 corndogs):

 • 120 gram maizena
 • 140 gram bloem
 • 1 theelepel zout
 • 2 eieren
 • 1/2 zakje bakpoeder
 • 130 ml karnemelk
 • 12 halve worstjes (1 blik knakworsten van 6 stuks is genoeg)
 • 12 satéprikkers

Pan met olie om te frituren en satéprikkers

worsten deeg

Meet de ingrediënten af en meng eerst de droge ingrediënten door elkaar. Dus de  maizena, bloem, zout en bakpoeder. Voeg daarna de twee eieren en de karnemelk aan het mengsel. Roer het goed zodat je een mooie massa hebt waarmee je de worsten kan omhullen.

worstenbroodjes

Ondertussen laat je de olie op het vuur staan zodat het lekker heet wordt om te frituren. Snijd de 6 worstjes door tweeën. Dit zorgt ervoor dat je twaalf halve stukjes hebt. Stop in elk worstje een satéprikker en doe daar een laagje deeg overheen. Hoe dikker hoe beter bedekt.

worst in olie

Pak voorzichtig een worstje, inclusief sateprikker, en leg het in de olie om te bakken. Let er wel goed op dat het stokje niet tegen je huid aankomt als je bijvoorbeeld het worstje gaat draaien, want het is echt bloedheet en ik heb me een paar keer verbrand, dus ik kan het weten. Een gewaarschuwd mens telt daarbij voor twee hè, dus pas op.

Het kan zo zijn dat het deeg gaat uitzetten, zoals ook hierboven gebeurd is. Daarmee is de smaak niet verdwenen!  Dus gewoon lekker doorgaan met frituren. Sommigen eten de corndogs met een sausje. Ikzelf gebruik niet echt vaak sausjes, maar voel je vrij om het wel te doen als je een sauzenmens bent!

Ik maak niet zo vaak corndogs. Echt alleen als ik behoefte heb aan iets dat vettig is. Ik zou het niet aanraden om het dagelijks te eten. 🙂 Eenmaal in de twee weken mag ik van mijzelf iets dat gefrituurd is en soms maak ik corndogs en soms haal ik gewoon ergens een kaassoufflé. <3

Als je corndogs gaat maken, geniet ervan! Ik ben trouwens wel benieuwd naar het resultaat, voel je vrij om het te delen!

-Xx N-

 

13 Responses to “Corndogs!!”

 1. Jinnie93 schreef:

  OHMYGOD deze dingen zijn hemels, hier in Japan koop ik ze vaak bij convenience stores en ik zat al te jammeren dat ik het ga missen in Nederland… maar zelf maken is natuurlijk een top idee! Thanks for the recipe ! Ik sla hem op en dan zal ik eens kijken of het me lukt 😀

 2. Kim schreef:

  Jummm wat een heerlijke snack 🙂

 3. Dit wil ik al zo lang eens zelf maken! Fijn recept!

 4. zoooo das makkelijk.. ga het zeker in het weekend uitproberen !

 5. Ziet er leuk maar ook lekker uit!! 😀 Echt iets voor mn vriend!

 6. Celeste schreef:

  Oh wat erg. Ik heb dit nog nooit op, maar het ziet er echt heerlijk uit. Hier moet ik echt snel verandering in gaan brengen!

 7. Zahra schreef:

  Ziet er lekker uit joh ! Bedankt voor het recept. Ik ga het gaiw uitproberen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

back to top