Recept: Bladerdeeghapjes met room

Bladerdeeghapjes zijn altijd lekker. Of je ze nou vult met appel, worstjes of met kaas. Het blijft de lekkerste snack ever. In Scandinavië heb je dus van die lekkere bladerdeegbroodjes gevuld met banketbakkersbrood en kaneel met suiker. Toen ik dit voor het eerst at, kreeg ik bijna een emotionele uitbarsting. Het was zo ontiegelijk lekker terwijl ik dat helemaal niet had verwacht. Dit wil en mag je niet missen als je daar bent. Daarom deel ik dit recept van de bladerdeeghapjes met room met jou!

Het heeft me op het idee gebracht om dit eens zelf uit te proberen en ik ben gelukkig niet teleurgesteld, want het is ook geen heel moeilijk gerecht.

Bladerdeeg met banketbakkersroom

Categorie: Baking, Food

Bladerdeeg met banketbakkersroom

Ingrediënten

 • Banketbakkersroom van Dr. Oetker
 • Bladerdeeg
 • Kaneel
 • Suiker
 • Eiwit
 • Geschaafde amandelen

Instructies

 1. Ontdooi het bladerdeeg
 2. Maak de banketbakkersroom klaar zoals op de achterkant van de verpakking staat aangegeven. Zorg ervoor dat je de instructies gebruikt voor als je de banketbakkersroom gaat bakken. Daarvan zijn de afmetingen namelijk iets anders. Laat het mengsel dan vijf minuten in de koelkast staan.
 3. Haal de room uit de koelkast en leg een bladerdeegplak voor je neer. Vul die met een eetlepel room en klap het deeg dicht.
 4. Om het bladerdeeghapje zo goed mogelijk dicht te krijgen, moeten de zijkanten goed aan elkaar vastzitten. Dit doe je door een vork nat te maken en met de natte vork de zijkanten dicht te persen.
 5. Meng dan 1 eiwit met geschaafde amandelen, 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel in een klein kommetje.
 6. Besmeer daarmee alle bladerdeeghapjes.
 7. Laat het dan 20 minuten bakken op 180 graden. Wanneer het bladerdeeg goudbruin gekleurd is mag die eruit.
 8. Wacht dan even tot het afgekoeld is en eet smakelijk!

Vind hier nog twee recepten met bladerdeeg.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*