Artisjoksalade met olijven

Ik hou heel erg van experimenteren. Ik maak dan een combinatie van hele gekke ingrediënten en soms valt dat best goed in de smaak en soms niet. Vandaag had ik weer zo een experiment. Het begon eigenlijk eerst in de supermarkt. Ik liep langs een aantal blikken en kwam de artisjok in blik tegen. Normaal gesproken eten wij alleen de verse artisjokken thuis. Ik wist niet eens dat ze ook in blik verkrijgbaar waren. Er ging voor mij een hele nieuwe wereld open.

Hoe gebruik je artisjokken?

Na lang bedenken wat ik met de artisjokken zou gaan doen, heb ik een beslissing gemaakt. Het was de vraag of ik het in een Marokkaanse schotel zou doen of gewoon in een simpele salade. Ik zou Nadia niet zijn als ik niet koos voor het simpelste idee. Dus ja, ik koos voor de salade. It’s a piece of salade. It really is, I promise.

Je hebt niet zo heel veel ingrediënten nodig. Zelf kan je natuurlijk producten schrappen als je het niet lekker vindt, of producten bijvoegen. Dit is gewoon een leidraad die je kan aanhouden.

Artisjoksalade met olijven

Categorie: Food, Lunch, Vegan

Artisjoksalade met olijven

Ingrediënten

  • 1 blik artisjok
  • 1 krop sla (of een zak gesneden sla 😉 #simpel )
  • 1 handvol olijven
  • 1 blik mais
  • 3 eetlepels kokos
  • 2 eetlepels zonnebloem olie
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 1 theelepel zout

Instructies

  1. Mix alle ingrediënten gewoon door elkaar en je bent klaar!
  2. Voeg de kokos wel als laatste toe op het bord. Dat ziet er smakelijker uit. Het oog wilt namelijk ook wat! Ben je geen kokosfan, laat het dan gewoon staan.
Food-5
Artisjoksalade van Lovely Foodies

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*