Recept: American vegan pancakes

De Amerikaanse versie van pannenkoeken zijn heel erg populair. Je hebt steeds meer verschillende tentjes die deze pancakes verkopen in Nederland. Maar je kan ze ook heel gemakkelijk zelf maken, daarom deel ik dit recept van de American vegan pancakes. Het is in korte tijd klaar en je hebt weinig ingrediënten nodig.

Het leuke aan deze pannenkoeken is dat er geen dierlijke producten aan toegevoegd zijn. Bij dit recept van de American Pancakes is het ook aan te raden om een lekkere topping te hebben. Je kan er helemaal je eigen draai aan geven, door bijvoorbeeld vruchten toe te voegen aan het recept of lekkere herfstige kruiden. Hier vind je een leuk idee voor een topping.

De finishing touch is ook erg belangrijk. Ik vind het altijd leuk om te experimenteren met vruchten en noten. Zo heb ik bij dit recept pindakaas gesmolten en wat cranberry’s eroverheen gestrooid. Ik heb alleen de bovenste laag met pindakaas besmeerd, maar je kan er ook voor kiezen om de pannenkoekjes per laag te beleggen. Zo zag ik laatst een filmpje van de Albert Heijn waarin ze om en om een laagje besmeerde met chocoladepasta en dan weer met pindakaas. Dat was voor mij even te veel calorieën.

RECEPT: American Vegan Pancakes!

Categorie: Geen categorie

RECEPT: American Vegan Pancakes!

Ingrediënten

 • 2 cups bloem
 • 1 eetlepel agave siroop
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 1/2 cups plantaardige melk
 • 1/2 geprakte banaan
 • 2 eetlepels cranberry's
 • Snufje zout
 • * De grootte van de cups is niet belangrijk, als je maar wel elke keer dezelfde grootte gebruikt.
 • Optioneel voor de topping: 1 eetlepel pindakaas, cranberry's en noten.

Instructies

 1. Meng eerst de droge ingrediënten aan elkaar toe. Dus de bloem, bakpoeder, cranberry's en zout.
 2. Voeg er dan de melk, banaan en de agave siroop toe.
 3. Mix het goed door elkaar met een garde.
 4. Als het goed gemengd is, pak je de pan.
 5. Doe een klein beetje olie in de pan en laat het even staan.
 6. Leg een klein beetje beslag in de pan zodat je een klein pannenkoekje hebt. Ik kan bijvoorbeeld in mijn pan drie pannenkoekjes tegelijk bakken.
 7. Wat ook handig is, is een ijslepel. Dan heb je elke keer dezelfde hoeveelheid beslag waardoor de grootten ongeveer hetzelfde zijn.
 8. Bak ze dan aan beide kanten en je bent klaar.
 9. Voor de topping heb ik een eetlepel pindakaas gesmolten in de magnetron en eroverheen gegoten met een paar cranberry's en wat gesneden pecannoten.
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*